Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ανοικτή Επιστολή Του Υποψήφιου Γραμματέα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚΜεσολογγίου Ιωάννη Βισβίκη


Φίλες και φίλοι,
Οι εκλογές για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων του κινήματος στις 18 Μαΐου 2008 πραγματοποιούνται κάτω από το βάρος των μεγάλων ευθυνών του Δημοκρατικού Κινήματος ώστε να δώσει θετικά διέξοδα στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει φέρει την χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έζησε μια πρωτόγνωρη πολιτική Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε δρόμους για να γίνουν πάρα πολλά για την αποκατάσταση των Δημοκρατικών θεσμών για τη δίκαιη ανακατανομή των Εθνικών Πόρων καθώς και για την αύξηση των εισοδημάτων των λαϊκών τάξεων.
Το έργο αυτό του ΠΑΣΟΚ διακυβεύεται σήμερα από μια αλλοπρόσαλλη πολιτική της Ν.Δ. και από μία στρατηγική της ηγεσίας της Αριστεράς στο όνομα ενός υποτελούς εκσυγχρονισμού.
Όσον αφορά την κομματική μας οργάνωση ο παλαιοκομματισμός, ο παραγοντισμός, η γραφειοκρατική μεταμόρφωση, ο διοικητισμός και όλα αυτά τα συνεπακόλουθα επιχείρησαν να μετατρέψουν το πλατύ λαϊκό κίνημα του ΠΑΣΟΚ σε μηχανισμό νομής της εξουσίας. Το σύστημα αυτό απορρόφησε μέσα από το κράτος και αλλοτρίωσε, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα, πλειάδα στελεχών μας. Ευτυχώς ο χώρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί, πάντα την ικανότητα να ανανεώνει τον πολιτικό του λόγο, να τον εμπλουτίζει με ιδέες και απόψεις βγαλμένες από τις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις τις οποίες εκφράζει διαχρονικά. Το κίνημα οφείλει να αναιρέσει συμπεριφορές – νοοτροπίες και πρακτικές που απομάκρυναν ή δεν επέτρεψαν σε πλειάδα στελεχών και σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στους κόλπους του. Αναφερόμαστε στα πρωτοπόρα εκείνα στοιχεία που παλεύουν ανιδιοτελώς για τη νέα αλλαγή.
Με γνώμονα τα παραπάνω, θέλω κι εγώ να συμβάλλω με την παρουσία μου στη αναγέννηση – ανανέωση του κινήματος. Ανανέωση όχι ηλικιακή, αλλά απόψεων, θέσεων και συμπεριφορών.
Στηρίζοντας την άποψη του Προέδρου του κινήματος Γεωργίου Παπανδρέου για ένα Σύγχρονο Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, πρωτοπόρο και πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία, ζητώ την ψήφο σας για τις εκλογές της 18 Μαΐου, θέτοντας υποψηφιότητα για Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Μεσολογγίου.

Μεσολόγγι 14-5-2008
Φιλικά
ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ