Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΕΣΤΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!!

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που χρήζει υλοποίησης
Όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι του νομού μας που σπουδάζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. Αυτό είναι ευχάριστο γιατί δείχνει ότι οι νέοι του νομού μας επιδιώκουν τη μόρφωση .Πολλές φορές όμως τα έξοδα για να σπουδάσουν είναι πολύ μεγάλα (κυρίως το ενοίκιο),με αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το κόστος .Έτσι οι φοιτητές, είτε εργάζονται κατά την διάρκεια των σπουδών τους και έτσι καθυστερούν να τελειώσουν τις σχολές τους ,είτε διακόπτουν τις σπουδές τους, είτε καταφεύγουν σε φοιτητικές εστίες οι οποίες είναι ανεπαρκείς σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που αναζητούν ένα δωμάτιο σε αυτές.
Ωστόσο ,κάποιοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας νοιάστηκαν για την σπουδάζουσα νεολαία του τόπου τους και δημιούργησαν φοιτητικές εστίες αποκλειστικά για τους φοιτητές τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη στέγασή τους(βλ.ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΣΤΙΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ(ΑΒΕΡΩΦ).
Ως Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών Αθήνας προτείνουμε να αρχίσουν οι συζητήσεις για την δημιουργία μιας εστίας,στην οποία θα στεγάζονται αιτωλοακαρνάνες φοιτητές, που θα σπουδάζουν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα και που θα προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Τα χρήματα για την ανέργεση της εστίας καταρχήν προτείνουμε να προέλθουν από δωρεές,κληροδοτήματα και από επιχορηγήσεις των θεσμικών φορέων της Αιτωλ/νίας.
Η πρόταση μας αυτή μπορεί να θεωρείται σαν ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ. Ως φοιτητές πιστεύουμε σε αυτά τα όνειρα, τα οποία μπορεί να γίνουν πραγματικότητα με τη δική μας θέληση και αγωνιστικότητα και κυρίως με τη συμπαράσταση των συμπατριωτών μας και των θεσμικών φορέων του νομού μας.
Από τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών Αθήνας