Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς

Μέτωπο θεσμών, φορέων και πολιτών για τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης
& την Οικολογική Οδήγηση

Η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της ιδιαίτερα κρίσιμης Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη, θα αποτελέσει την αφετηρία για μία εκστρατεία ενημέρωσης και παρότρυνσης των πολιτών για δράση, η οποία θα διαρκέσει όσο και η Διάσκεψη. ¨
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» & την Εθνική Συμμαχία «Δρόμοι στο Μέλλον» και το Κέντρο Αειφορίας & Αριστείας (CSE).
Οι φορείς αυτοί από κοινού με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, εφαρμόζοντας ένα φάσμα πολιτικών που ξεκινάει από την ενημέρωση για το «στοίχημα της Κοπεγχάγης» και φτάνει μέχρι τα πιο απλά μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς σε επίπεδο καθημερινότητας, οδηγώντας το αυτοκίνητό του οικολογικά.
Αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν στην παρουσίαση που θα γίνει στο Κτίριο Διοίκησης και το Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 10πμ με την παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνου Μωραϊτη, της Προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Σοφίας Σακοράφα, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κάρλος Μαρτίν Ρουίθ Ντε Κορντεχουέλα, της Διευθύντριας του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» κ. Άννυ Μητροπούλου και του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλη Αναστασόπουλου, ως εκπροσώπου του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».