Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Συμπαράσταση στην πυρόπληκτη οικογένεια τσιγγάνου υποσχέθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου




Επιτόπια επίσκεψη στο, ολοσχερώς κατεστραμμένο από πυρκαγιά, σπίτι πολύτεκνου τσιγγάνου στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε, σήμερα (Δευτέρα 7/12) ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, συνοδευόμενος από την κοινωνική λειτουργό του δήμου, Μαρία Ζαΐμη και τον πρόεδρο του συλλόγου ROM Μεσολογγίου, Βασίλη Μπέκο.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος, αφού διαπίστωσε την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού του άτυχου τσιγγάνου - ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από την πυρκαγιά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, με εγκαύματα τρίτου βαθμού - έδωσε εντολή στην κοινωνική και τεχνική υπηρεσία του δήμου, ώστε το συντομότερο δυνατό να εξεταστεί η δυνατότητα αποκατάστασης της στέγασης της οικογένειας.
Παράλληλα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοίγματος ανοιχτού τραπεζικού λογαριασμού για την ενίσχυση της άτυχης οικογένειας.
«Παραμονές των Χριστουγέννων μια οικογένεια τσιγγάνων κυριολεκτικά βρέθηκε στο δρόμο, από πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι της. Η θέα του κατεστραμμένου σπιτιού αλλά και η μάχη που δίνει στο νοσοκομείο ο συμπολίτης μας Χρήστος Μπέκος, συγκλονίζει.
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, σύντομα η οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας να αποκτήσει και πάλι τη δική της ιδιόκτητη στέγη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Χρήστο»
σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κατά την επίσκεψή του στο κατεστραμμένο σπίτι.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα τον τρυματισμό του ιδιοκτήτη του σπιτιού και την ολοσχερή καταστροφή του,