Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Σκληρή απάντηση Μωραΐτη στον Αστέριο Ροντούλη για την εκτροπή


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, μέσα όμως από μια ορθολογική πολιτική για τους υδάτινους πόρους, εξέφρασε από το βήμα της βουλής χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη, για την εκτροπή του Αχελώου.
Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός απαιτείται η λήψη «σημαντικών αποφάσεων στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης πολιτικής για τους υδάτινους πόρους, μιας πολιτικής χωρίς εμμονές και λογικές βεβαίως του παρελθόντος, μιας πολιτικής μακριά από λαϊκισμούς, μικροπολιτική, τοπικισμούς και βεβαίως ψευτοδιλήμματα.» Μέσα από την εκπόνηση των σχεδίων διαχείρισης, την επιστημονική τεκμηρίωση, τη διαβούλευση, τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και το κοινοτικό δίκαιο και την πρόταξη του γενικού συμφέροντος η κυβέρνηση θα δώσει λύση στο υδρολογικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, σημείωσε ο κ. Μωραΐτης, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση πως επί πεντέμιση χρόνια δεν πήρε ούτε μια ουσιαστική πρωτοβουλία για το θέμα. «Δεν θα επιτρέψουμε καμιά περιοχή της χώρας να γίνει Σαχάρα, αλλά και καμιά περιοχή να υποστεί περιβαλλοντικό ακρωτηριασμό» σημείωσε ο Υφυπουργός.
Με την δευτερολογία του κ. Ροντούλη, επικράτησαν υψηλοί τόνοι μιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, χαρακτήρισε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ως ανεπιθύμητη στη Θεσσαλία.
Απαντώντας ο Υφυπουργός, είπε πως η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τον δρόμο της δημαγωγίας, αλλά τον δρόμο της υπευθυνότητας και απευθυνόμενος στον Λαρισαίο βουλευτή τόνισε:

«Ε, λοιπόν, εμείς σε μια δύσκολη συγκυρία και γνωρίζοντας πολύ καλά το πρόβλημα της Θεσσαλίας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, προτάσσουμε πάνω απ’ όλα –και αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας τον οποίο και θα υλοποιήσουμε- το να έρθει νερό στη Θεσσαλία, αλλά και σε κάθε περιοχή της χώρας που έχει ανάγκη.

Πρόκειται για πολιτικές και αποφάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας με μια εθνική πολιτική ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο επιλέγουμε!»