Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση για την ανάδειξη των δράσεων εθελοντισμού στις 6 Μαρτίου στο Μεσολόγγι

Έλα μαζί στην προσπάθειά μας, με όποιον τρόπο αισθάνεσαι ότι σου ταιριάζει.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Βοηθείας των Παιδιών της Αιθιοπίας θα διοργανώσουν εκδήλωση στις 6 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου για την ανάδειξη των δράσεων εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
O Σύλλογος Βοηθείας των Παιδιών της Αιθιοπίας ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1995. Γεννήθηκε μετά από μια επίσκεψη στην Αιθιοπία ενός από τα ιδρυτικά μέλη του.Σκοπός του είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά της Αιθιοπίας, με παροχή υλικής, ηθικής και μορφωτικής βοήθειας.
Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό σωματείο κοινωνικής αλληλεγγύης, μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό, το οποίο, σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας, έχει αναλάβει ένα δυναμικό πρόγραμμα αρωγής κυρίως προς τα ορφανά, ανέστια και απροστάτευτα παιδιά αλλά και σε παιδιά από άπορες και ενδεείς οικογένειες που δεν έχουν καμία άλλη στήριξη και βοήθεια.
Ο Σύλλογος Βοηθείας των Παιδιών της Αιθιοπίας είναι από το 1995 μία αμιγώς Ελληνική καινοτομία στον διεθνή χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν είναι απλά ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά επί πλέον λειτουργεί σχεδόν χωρίς καθόλου έξοδα.
Η Αιθιοπία είναι από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, με μεγάλο πρόβλημα ξηρασίας σε μια χώρα που εξαρτάται από την γεωργία, με το 60% του πληθυσμού να είναι αναλφάβητοι, με μεγάλα ποσοστά υποσιτισμού σε παιδιά και ενήλικες, με τον μισό σχεδόν πληθυσμό να ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, με μεγάλα προβλήματα μαλάριας και AIDS (πάνω από 1.300.000 φορείς AIDS), με μέσο όρο ζωής τα 48 χρόνια που οφείλεται στην κακή διατροφή, τις πολλές ασθένειες, τις κακουχίες και την έλλειψη βασικών παροχών και υποδομών, μία χώρα όμως με μεγάλη Ιστορία και ιδιαιτερότητες που την κάνουν να είναι πραγματικά μοναδική στην Ήπειρο της Αφρικής και ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική.
Με 1€ την ημέρα, σώζεις την ζωή ενός παιδιού!
Τόσο είναι το κόστος για να ενταχθεί ένα ορφανό παιδί ή ένα παιδί από άπορη οικογένεια σε ένα από τα κέντρα του συλλόγου στην Αιθιοπία: 1€ τη μέρα!
Ναι, φαντάζει εξωπραγματικό αλλά είναι αλήθεια. Με 1€ τη μέρα ένα παιδί μπορεί να γλιτώσει από την εξαθλίωση του δρόμου, την εγκατάλειψη, την πείνα, τις αρρώστιες, την σκληρή ορφάνια, ίσως και το θάνατο και να βρει στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και μία ζεστή αγκαλιά…να του δοθεί η ευκαιρία να ζήσει!
Σήμερα, 921 παιδιά (τα περισσότερα ορφανά) φιλοξενούνται στα 6 κέντρα στην Αιθιοπία και χάρις στην αγάπη και την ευαισθησία πολλών συνανθρώπων μας ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει.
Πώς μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ?
Γίνε ανάδοχος γονέας:


Ως ανάδοχος γονέας αναλαμβάνεις το κόστος διαβίωσης ενός ορφανού παιδιού σε ένα από τα κέντρα .


Το κόστος είναι 1€ τη μέρα, δηλαδή 365€ το χρόνο.


Οι ανάδοχοι γονείς παραλαμβάνουν πιστοποιητικό ένταξης του παιδιού στο κέντρο με όλα τα προσωπικά του στοιχεία, φωτογραφία και ιστορικό. Ο ανάδοχος, αν το θελήσει, μπορεί να έχει και προσωπική επαφή με το παιδί, είτε ταχυδρομικά, τηλεφωνικά ή και με προσωπική επίσκεψη στο κέντρο!
Κάνε μια δωρεά:


Δίνοντας ένα χρηματικό ποσό σαν Φίλος του Συλλόγου, βοηθάς στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στα κέντρα.
Γίνε μέλος του Συλλόγου και δραστηριοποιήσου:


Ο σύλλογος βασίζεται στον εθελοντισμό. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά προσπαθούμε να πετύχουμε το στόχο του Συλλόγου, που δεν είναι άλλος από την σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ορφανών παιδιών της Αιθιοπίας.
Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στα τηλ. 210-3227478 και 6937-345488 (09:00 με 15:00 - εργάσιμες ημέρες) ή στο 6938-021429.