Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ολοταχώς για Πανεπιστήμιο Αγρινίου…

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης η σύνθεση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου σε συνάντηση που είχε χθες με τους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο της.
Αναφορικά με την σύνθεση της νέας διοικούσας πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή σ’ αυτή και εξωπανεπιστημιακών προσώπων κάτι που γίνεται ίσως για πρώτη φόρα. Συγκεκριμένα ακούγεται ότι στη νέα διοικούσα θα συμμετέχουν ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Βαϊνάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Πιστιόλας και ο δικηγόρος Αγρινίου, Κώστας Φίλος καθώς και ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβοριάς.
Ενώ από την Πανεπιστημιακή κοινότητα στη διοικούσα επιτροπή θα συμμετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σερπάνος ως πρόεδρος, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Καλογεράκης ως αντιπρόεδρος και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνα Μπάδα.
Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης καταγράφουμε το γεγονός αφενός της συμμετοχής εξωπανεπιστημιακών στην σύνθεση της διοικούσας επιτροπής και αφετέρου της απουσίας μέλους που να έλκει «καταγωγή» από άλλη, πλην Αγρινίου περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας…
Έτσι με μια πρώτη προσέγγιση δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι ίσως παραπέμπεται στις «καλένδες» ο σχεδιασμός για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών και στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.