Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί μένουν "άφωνοι" οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία;

Έκδηλη είναι η αμηχανία αλλά και η απογοήτευση των στελεχών αλλά και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία για την στάση της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Κι αυτό γιατί σε καμιά περίπτωση δεν περίμεναν από την κ. Διαμαντοπούλου να αναστείλει τη λειτουργία από το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Η απόφαση αυτή της Υπουργού αναμφίβολα φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση ιδιαίτερα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή «βομβάρδιζαν» κυριολεκτικά τα ΜΜΕ με δηλώσεις τους ζητώντας την άμεση λειτουργία των νέων τμημάτων και την κατάργηση της βάσης του 10.
Από την περασμένη Πέμπτη που από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν προέβη σε σχολιασμό της απόφασης αυτής. Κυριολεκτικά σιώπησαν.
Η στάση αυτή των βουλευτών προκαλεί προβληματισμό και ταυτόχρονα αποδεικνύει τον κανόνα ότι «άλλα λέμε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνουμε ως συμπολίτευση» και σε κάθε περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα.
Στη φωτό η Άννα Διαμαντοπούλου σε επίσκεψή της στο Δημαρχείο Μεσολογγίου το 2008, ως επικεφαλής του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ χαμογελαστή έδειχνε να αποδέχεται τα αιτήματα της κατάργησης της βάσης του 10 και της ίδρυσης νέων τμημάτων.