Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Στο Μεσολόγγι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου


Με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα φιλοξενηθεί στο Μεσολόγγι (22-25 Φεβρουαρίου 2010), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης των μαθητών και μαθητριών Λυκείων Ελλάδος και Κύπρου, την οργάνωση του οποίου έχει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η μεγάλη αυτή μαθητική αθλητική διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κα Θρησκευμάτων και στην οργάνωσή του συμμετέχει και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Σε μήνυμά του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος αναφέρει τα εξής:
«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε στην Αιτωλοακαρνανία και στην πρωτεύουσά της, το Μεσολόγγι, τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης μαθητών και μαθητριών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου.
Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε την προσπάθεια του αρμόδιου Γραφείου Φυσικής Αγωγής και από κοινού προχωράμε στη διοργάνωση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος.
Άλλωστε το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» είναι πάγια και διαχρονική επιταγή μεγάλης παιδαγωγικής και πολιτιστικής σημασίας, η οποία μόνο και δια μέσου της αθλητικής παιδείας μπορεί να καταστεί συνείδηση και τρόπος ζωής για τη νεολαία μας.
Κρίνεται δε ως απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε αυτό σήμερα, σε μια εποχή κρίσης αρχών, υποστολής των ηθικών αξιών και άκρατης εμπορευματοποίησης, η οποία συνθλίβει πλέον και τον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού της πατρίδας μας.
Όμως πέραν τούτων, ο ερχομός στην πόλη της Ελευθερίας των μαθητών και των μαθητριών από τη μαρτυρική μας Κύπρο, προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο ίδιο το αθλητικό τουρνουά, το οποίο πλέον ξεπερνά τα δεδομένα αθλητικά του όρια».