Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τα σχέδια του Μάριου Σαλμά για την επόμενη μέρα...

Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά του ο πρώην Υπουργός , Μάριος Σαλμάς για τις εσωκομματικές εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Διαμηνύει ότι προέχουν οι εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να είναι υποψήφιος για την αρχηγία απάντησε ότι "Οι ηγέτες αναζητούνται από τον λαό. Δεν αυτοσυστήνονται".

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας , ο πρώην Υπουργός μελετά προσεκτικά τους συσχετισμούς και ανεβάζει στροφές στα ΜΜΕ όπου τελευταία εμφανίζεται συχνά, ύστερα από μακρά περίοδο αποχής όπως είχε το σχέδιό του προκειμένου να μην ταυτιστεί με την κακή περίοδο 2014 σύμφωνα και με την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός αφού του αρέσει να χαρίζει νίκες σε όσους τον ακολουθούν, και δύσκολα θα αποφάσιζε να εμπλακεί σε εκλογική διαδικασία, όποια και να είναι αυτή που δεν θα ήταν σίγουρος ότι θα κέρδιζε, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του.

Το Βιβλίο για τη διαχείρηση της Δημόσιας Υγείας

Η παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: "Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο" στην Αθήνα πριν από ένα μήνα έγινε σε μία λαοθάλασσα όπως αναγνώρισε και ο πρώην πρωθυπουργός λέγοντας "Αυτή η συγκέντρωση θυμίζει συγκεντρώσεις Σαλμά". Δεν ήταν όμως τυχαίο το χρονικό σημείο που επέλεξε ο πρώην Υπουργός να μιλήσει. Είχε σχέδιο που περιλαμβάνει τέσσερα σημεία:

1. Ήθελε να δείξει ότι έχει ακροατήριο κάνοντας επίδειξη δύναμης αφού είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο να μαζέψει κανείς τόσο κόσμο.

2. Ήθελε να δείξει ότι είχε έργο να παρουσιάσει

3. Υπήρξε επιβράβευση του έργου του από τον πρώην Πρωθυπουργό και τον αντίστοιχο Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

4. Τέλος παρουσίασε πολιτική πλατφόρμα με την ομιλία του

Ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμός μήνας για τον ίδιο, αφού θα παρουσιάσει το βιβλίο του σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει κλείσει η Θεσσαλονίκη, η Άρτα, η Ρόδος και η Πάτρα. Τον ίδιο μήνα αναμένεται και η παρουσίαση στην Αιτωλοακαρνανία σε χώρο με μεγάλη χωρητικότητα.

Παρότι ο ίδιος θέλει προς το παρόν να μείνει έξω από το κάδρο των "Δελφίνων" γατί θεωρεί ότι θα καούν όσοι βιάζονται, δεν απέφυγε την αναφορά του ονόματός του στα δημοσιεύματα των κυριακάτικων εφημερίδων, ιδιαίτερα στο Βήμα και την Καθημερινή.

Ενδεικτικά η Κυριακάτικη Καθημερινή αναφέρει: "… Ενεργά κινούνται και στελέχη που δεν περιλαμβάνονται συνήθως στις σελίδες των εφημερίδων, όπως ο κ. Μ. Σαλμάς, ο οποίος μετά την αποκατάστασή του με τον κ. Σαμαρά, προχωρά σε συζητήσεις με τοπικά στελέχη προκειμένου να συγκροτήσει πυρήνες στήριξής του, ενώ τον στόχο του να ηγηθεί έχει εξομολογηθεί και ο επικεφαλής…"

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη προκαλεί τοπικιστικό ενθουσιασμό η φημολογία αφού, ο νομός δεν είχε τις τελευταίες δεκαετίες ανάλογη εμπλοκή πολιτικού σε διαδικασίες εκλογής Προέδρου κόμματος.

Μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις του και αν θα επιβεβαιωθεί ο πρώην τοπικός Βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος το βράδυ της παρουσίασης του βιβλίου με post στο Facebook έγραψε ότι "απόψε ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το δαχτυλίδι στον Μάριο".