Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Π. Παπαδόπουλος: "Ηχηρό ΟΧΙ στην υποταγή"

Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού "Η κοινωνία μπροστά", Π. Παπαδόπουλος σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Το δημοψήφισμα δεν συνδέεται προφανώς με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά της Ευρώπης. Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σ’ αυτή την επιλογή μετά την απόφαση των δανειστών να παραδώσουν πρόταση – τελεσίγραφο, να ταπεινώσουν τη χώρα και σε τελική ανάλυση να την ανατρέψουν.

Το πρωτοφανές γεγονός της ωμής παρέμβασης Γιουνκέρ και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, η συγχορδία των προθύμων (Σαμαράς – Βενιζέλος – Θεοδωράκης κ.λπ.) η φασιστικού τύπου λειτουργία των ΜΜΕ – που σε άλλες εποχές θα ζήλευαν τη δόξα του ακόμα και οι γερμανοτσολιάδες – επιχειρούν να κάμψουν το φρόνημα ενός φοβισμένου πλην όμως ταπεινωμένου και αξιοπρεπούς λαού. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιστορικές.

Το διακύβευμα μεγάλο. Η αντίσταση και η αξιοπρέπεια πρέπει να νικήσει το φόβο. Ας θυμηθούν κάποιοι εντός και εκτός ότι του «Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει». Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές και τον τρόμο που σπέρνουν όλοι αυτοί για να αποφασίσουμε. Αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα.

Στη βάση των παραπάνω, την προσεχή Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ για να μπορούμε να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να στεκόμαστε όρθιοι απέναντι σε όλους αυτούς που επιχειρούν, για μια ακόμη φορά, να διχάσουν τον ελληνικό λαό."