Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μεσολογγίτικη συμμετοχή στους Special Olympics 2015 που γίνονται στο Los Angeles

Στιγμές συγκίνησης, περηφάνειας και χαράς έζησε σήμερα, προχθές, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με την ευκαιρία της αναχώρησης της 160μελούς Ελληνικής Αποστολής που θα συμμετάσχει σε 17 αθλήματα στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Los Angeles 2015. Γονείς, εθελοντές, υποστηρικτές και φίλοι ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν την Αποστολή, εν μέσω χειροκροτημάτων από παρευρισκόμενους ταξειδιώτες.

Η αποστολή έχει και "άρωμα" Μεσολογγίου, αφού στην ομάδα της ποδηλασίας αφενός προπονητής ειναι ο Μεσολογγίτης Αποστόλος Τσαρκάτογλου και αφετέρου συμμετέχει ο αθλητής, Γιάννης Νικάκης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Σταύρος Κοντονής, κατευόδωσε, με μήνυμά του, τους αθλητές και τις αθλήτριες σημειώνοντας: «Η αναχώρησή σας για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του ανθρωπισμού, υπενθυμίζει σε όλους εμάς που είμαστε απορροφημένοι από τρέχουσες εξελίξεις και περισπασμούς, ότι υπάρχει ένας κόσμος όπου η πάλη και η αγωνιστικότητα είναι καθημερινότητα. Ένας κόσμος όπου η επιμονή, η καρτερία και η αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτες. Ένας κόσμος όπου η αξιοπρέπεια, η ευαισθησία και η συντροφικότητα περισσεύουν, χωρίς ωστόσο, να υποκύπτουν στον εύκολο μελοδραματισμό και την ανέξοδη συγκίνηση. Αυτός είναι ο κόσμος των 160 αθλητών, συνοδών, προπονητών και στελεχών της Ελληνικής αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Λος Άντζελες 2015, αποστολή που θα παρελάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, ηγούμενη ενός παγκόσμιου αθλητικού φαινομένου, ενός φαινομένου φτιαγμένο με τα υλικά της χαράς, της περηφάνιας, της ανυστερόβουλης προσφοράς και της εθελούσιας ανταπόδοσης. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία, έχοντας τη βεβαιότητα, ότι η συμμετοχή καθιστά ήδη επιτυχημένη την αποστολή ανεξάρτητα από τις αγωνιστικές διακρίσεις που θα έρθουν».

Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, απευθυνόμενη στις ομάδες των 17 αθλημάτων, ευχήθηκε: «Καλή Επιτυχία παιδιά… αγόρια και κορίτσια! Είμαστε σίγουροι πως θα μας κάνετε και πάλι υπερήφανους!... Εσείς θα εμφυσήσετε σε όλους μας την Ελπίδα… θα μας θυμίσετε ότι η Ελπίδα είναι πιο δυνατή από την απόγνωση, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς όπου οι οικονομικές προκλήσεις είναι τριγύρω μας, όπου οι πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν, όπου η φυλή και το γένος, η εθνικότητα και η θρησκεία, αποτελούν πηγές έντασης… Εσείς θα μας θυμίσετε ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν… με την ταπεινότητα του πνεύματος, με την συμπόνοια και σύμπνοια και με την Ελπίδα της νίκης – όχι επί των άλλων – αλλά επί των δικών μας αδυναμιών».

Η Ελληνική Αποστολή έφθασε στο Los Angeles, με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ