Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Μετά τις πλημμύρες... και χωρίς νερό οι κάτοικοι της Μακρυνείας...

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το κεντρικό αντλιοστάσιο Μακρυνείας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Αγρινίου  εργάζονται πυρετωδώς από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση φωτιάς και να επανέλθει η υδροδότηση σε όλη την περιοχή της Μακρυνείας, Αρακύνθου και Κλεισορευμάτων.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγρινίου για τη διακοπή υδροδότησης των χωριών της Μακρυνείας.



Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η βλάβη προκλήθηκε από εστία φωτιάς στο σημείο που διέρχονται οι τέσσερις αγωγοί οι οποίοι τροφοδοτούν το αντλιοστάσιο με νερό της λίμνης. Υπήρξε και δεύτερη εστία φωτιάς πέριξ του περιφραγμένου χώρου του αντλιοστασίου».
Ενώ για την αποκατάσταση της υδροδότησης σημειώνεται: «Στόχος είναι η, όσο το δυνατό, συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης για να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της περιοχής. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΑ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τις ανυπολόγιστες φθορές».