Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Φόβους για αποσταθεροποίηση με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε από το Αγρίνιο η Ντόρα Μπακογιάννη (VIDEO)

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανάμεσα στην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νιας Νικολίνα Μαρίνου και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φώτη Τσόλκα
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψή της στο Αγρίνιο, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη.
Μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη τόνισε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να αναδείξει τα προβλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά να προετοιμάσει την επόμενη μέρα για να έχει ο Έλληνας πολίτης μία κανονική κυβέρνηση.
«Με συγκίνησε η επίσκεψή μου στο Αγρίνιο, γιατί η Αιτωλοακαρνανία ήταν μία από τις πρώτες περιοχές που είχα επισκεφθεί πριν από πολλά χρόνια, ψάχνοντας για Ευρυτάνες της Αιτωλοακαρνανίας» ανέφερε σχετικά με την επίσκεψή της στην πόλη.



Σε ερώτηση σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, τόνισε: «Δεν σε εμπιστευόμαστε κ. Τσίπρα για να διαπραγματευτείς και για τη Μακεδονία. Όπου διαπραγματεύτηκες τα έκανες μαντάρα», ενώ για τη σχέση της Ελλάδας με την Αλβανία ανέφερε, «Θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή τη Δευτέρα και θα αφορά τη σχέση μας με την Αλβανία. Πληροφορούμε ότι υπάρχουν προεδρικά διατάγματα σε χέρια Αλβανών. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην κυβέρνηση από το Αγρίνιο. Προσοχή και πάλι προσοχή»!
Για το τι φοβάται από τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ απάντησε πως η ονομασία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και πως αυτό που φοβάται είναι η αποσταθεροποίηση της περιοχής, με την ονομασία να αποτελεί το «όχημα», ενώ για το ποια είναι η άποψή της για μία ονομασία τύπου «Gorna Makedonjia» τόνισε ότι ικανοποιημένη θα είναι μόνο όταν δει όλο το πακέτο και όχι μόνο την ονομασία.
Σχετικά με το αν ανησυχεί για τη συγκέντρωση της Κυριακής στην Αθήνα, ανέφερε: «Δεν είμαι ανήσυχη. Χθες υποχρέωσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Τζανακόπουλο να καταδικάση τη δήλωση του Ρουβίκωνα και έπρεπε να τον πιέσω αρκετά για να το κάνει. Όσο για τη συγκέντρωση, η φωνή λαού δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν στη δημοκρατία και αυτή η συγκέντρωση είναι φωνή λαού».
Σε ερώτηση για το αν θα πάει και η ίδια στη συγκέντρωση απάντησε πως δεν θα το κάνει, γιατί έχει τελέσει υπουργός εξωτερικών και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μία συγκέντρωση που αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Παρόλα αυτά τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως αν ο Ρουβίκωνας κάνει και άλλη τέτοια δήλωση, τότε ίσως πάει και στη συγκέντρωση.
Η κα Μπακογιάννη ερωτήθηκε επίσης για το αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς, με αφορμή τις φήμες γύρω από το όνομα του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη. Η απάντησή της ήταν ότι αυτά είναι μόνο σενάρια και αν δει κάποιος τις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή, η κεντροδεξιά είναι συσπειρωμένη γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόνισε δε ότι είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντεκα μονάδες πάνω από τον πρωθυπουργό σε δημοσκοπήσεις και αυτό συμβαίνει επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετράει τα λόγια του και δεν δίνει κούφιες υποσχέσεις.

Κατά την επίσκεψή της στο Αγρίνιο η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Παπαναστασίου με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση κομματική εκδήλωση.





Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr