Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

"9 μήνες μετά οι «έτοιμες» μελέτες για κολυμβητήριο στο Μεσολόγγι συντάσσονται... και η πισίνα «προδιαγραφών» έγινε ...ψυχαγωγικού χαρακτήρα!" Κοινή δήλωση των Κων. Γιαννόπουλου και Σπ. Διαμαντόπουλου


Η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών αλλά και για τον προγραμματισμό της σχετικά με την κατασκευή κολυμβητηρίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των μέχρι πρότινος συνεργατών του δημάρχου Μεσολογγίου σε θέσεις ευθύνης, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και Σπύρου Διαμαντόπουλου η οποίοι σε κοινή του δήλωση τονίζουν:
«Προ ολίγων ημερών η Δημοτική αρχή έδωσε τη δική της θέση στη δημοσιότητα για τους αθλητικούς χώρους και με βάση ερωτήματα που τέθηκαν από Βουλευτές του νομού. Εκεί διαβάσαμε :
«Σχετικά με το Κολυμβητήριο, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης των μελετών ενός σημαντικού και ειδικού χαρακτήρα έργου. Η επαφή με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι συνεχής, τόσο για το κατασκευαστικό σκέλος όσο και την χρήση, καθώς η αδειοδότηση αρχικά θα περιλαμβάνει ψυχαγωγική χρήση, με δυνατότητα επέκτασης για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων».




Πριν περίπου εννέα μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο(21-9-2017) ο κ. Δήμαρχος στην εισήγησή του που όλοι ομόφωνα ψηφίσαμε παρά τις αντιρρήσεις που είχαμε για χωροθέτηση, κλειστό ή ανοικτό κολυμβητήριο, έλλειψη μελέτης βιωσιμότητας κλπ. είπε(αντιγραφή από τα πρακτικά) :
«Να πω λοιπόν ότι πάνω στη μελέτη του κυρίου Πρεμέτη, και τις μελέτες της γεωθερμίας που τελείωσαν και με τη βοήθεια του κυρίου Θάνου Βάση, ο οποίος έχει αναλάβει και το έργο,……
επίσης
«Φαντάζομαι όμως, επειδή δόθηκε η ευκαιρία να πω δυο λόγια τώρα, μιας και είχαν και θράσος κάποιοι να γράψουν ή να πουν, είτε εδώ είτε στο ιντερνέτ ότι δεν πρόκειται απολύτως κύριε πρόεδρε για καμία γούρνα. Το κολυμβητήριο το συγκεκριμένο είναι 25Χ33, πανελληνίων διαστάσεων που θα μπορούν να κάνουν αγώνες και πανελλήνιοι αγώνες και πρωταθλήματα κολύμβησης, αλλά και του πόλο του αθλήματος που είχαμε φτάσει στη ΄Β εθνική κατηγορία…….
και συνέχισε πιο κάτω
«Πρόκειται για ένα κολυμβητήριο 25Χ33 διαστάσεων που μπορούν να γίνονται αγώνες, που προβλέπονται αποδυτήρια, προβλέπεται κυλικείο, προβλέπεται περιβάλλον χώρος και από τα 900.000 ευρώ, όπως γνωρίζουν και οι φίλοι μας, η έκπτωση θα πάει αποκλειστικά σε κερκίδα 500 θέσεων μεταλλικής κατασκευής, την οποία και αυτή έχουμε προβλέψει και προχωράμε πολύ κανονικά να τα έχουμε σχεδόν όλα μαζεμένα στην υπηρεσία μας»

κ. Δήμαρχε με βάση τα νέα δεδομένα λάβετε υπόψιν τα παρακάτω :

  1. Ξαναδιαβάστε το άρθρο : «Κολυμβητήριο: Αφού το κάνεις, κάντο σωστά!!»  Το κολυμβητήριο δεν είναι ένα οποιοδήποτε έργο και πρέπει να το αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα αλλά και να κατασκευαστεί σωστά
  2. Η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη με βάση την εισήγησή σας δεν μιλάει για ψυχαγωγικού χαρακτήρα κολυμβητήριο άρα οι οποιεσδήποτε ενέργειές σας είναι άκυρες ή διαφορετικά έχετε εξαπατήσει το Συμβούλιο.
  3. Κάντε άμεσα μελέτη βιωσιμότητας. Η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένο προσωπικό για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και υπάρχει συγκεκριμένο προσωπικό
  4.  Δώστε άμεσα τον προϋπολογισμό κατ' άρθρο του έργου(γιατί πρόκειται για δημόσιο έργο και όχι για προμήθεια ή κάτι άλλο), την τεχνική περιγραφή, τις μέχρι τώρα αδειοδοτήσεις και την αλληλογραφία με τη Γ.Γ.Α. και φέρτε εκ νέου στο συμβούλιο αυτό που πραγματικά θέλετε να φτιάξετε.
Οι κινήσεις σας μας μπερδεύουν. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τέτοιου μεγέθους ανικανότητα ή απλά θελήσατε να εξαπατήσετε τους πάντες ή εν τέλει αν το όραμά σας κύριε Δήμαρχε είναι κολυμβητήριο ή πισίνα με ομπρελίτσες, φραπέ και παπάκια;
Προχωρήστε άμεσα να φτιαχτεί όπως πρέπει το κολυμβητήριο και ψάξτε στον εαυτό σας και στους αιρετούς συνεργάτες σας το φταίξιμο για οποιαδήποτε καθυστέρηση. Δεν υπάρχουν φαντάσματα, απλά ανικανότητα και ασχετοσύνη. Εσείς έχετε τη διακυβέρνηση του Δήμου και κανείς άλλος.»