Τρίτη 6 Απριλίου 2010

"Κατέρρευσε" το ΕΣΥ στην Αιτωλοακαρνανία


Κλειστό παρέμεινε το ΚΥ Αστακού το τριήμερο της εορτής του Πάσχα, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού που θα κάλυπτε τις εφημερίες!!!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, αφού το ΚΥ εξυπηρετεί μια περιοχή 7.000 κατοίκων και τα πλησιέστερα νοσοκομεία απέχουν 70 και 60 χλμ.(Αγρινίου και Μεσολογγίου).
Σύμφωνα με το δήμαρχο του Αστακού, Παναγιώτη Στάικο υπήρξε ολιγωρία από τη διοίκηση του ΚΥ. ώστε να καλυφτούν έγκαιρα τα κενά στις εφημερίες με αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού είτε από το ΚΥ Αιτωλικού είτε από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ένω ο ίδιος με την ιδιότητα του ιατρού παρείχε ιατρική περίθαλψη στην περιοχή αυτές της ημέρες.
Ταυτόχρονα στο ΓΝ Αγρινίου το Μεγάλο Σάββατο δεν εφημέρευε οφθαλμίατρος, με αποτέλεσμα ένα 12χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο πρόσωπο να διακομιστεί στην Πάτρα για περίθαλψη…
Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το σύστημα της δημόσιας υγείας το οποίο κυριολεκτικά πλέον λειτουργεί στο «κόκκινο» χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα προοπτική αναστροφής της κατάστασης.