Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!» συνέχεια του «Χωρίς Έλεος και Αγάπη στην… ‘Αγιά Λεούσα’».

Θα ήθελα, πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσω τους εκδότες τριών ημερησίων εφημερίδων του νομού μας για το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και το «τάξιμό» τους στο πλευρό των απλών πολιτών. Αυτοί είναι οι κ.κ. Σωκράτης Στέλλιος, εκδότης της «ΑΙΧΜΗ», Γεώργιος Μουρκούσης, εκδότης της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και Νίκος Κανής, εκδότης της «ΜΑΧΗΤΗΣ», καθώς και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαλαβέτα για την ανάρτηση του αρχικού κειμένου στο site ‘Messolonghi News’, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφόρησης και των εντύπων στις πόλεις του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Ήταν με τη δική τους ευσυνειδησία και συμπαράσταση που καρποφόρησε «καρπούς» το δέντρο της «γραφής» και της ενημέρωσης.
Αυτό έγινε χθες το πρωί, 21 Απριλίου 2010, με το κάλεσμά από τον Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Σπυρόπουλο, για να συναντηθούμε προκειμένου να συζητήσουμε όσα συνέβησαν στο μοναστήρι της Αγίας Ελεούσα, ανήμερα της εορτής της, και τη συνέχισή των στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου. Ήταν μεγάλη έκπληξη, ευχάριστη ομολογώ, να αντιλαμβάνομαι ότι τα σώματα ασφαλείας της χώρας μας έχουν και «ανθρώπινο πρόσωπο». Όπως, εξήγησα στον κ. Ταξίαρχο, το μοναδικό ενδιαφέρον και μέλημά μου όσον αφορά το «συμβάν», εστιάζεται στο συνετισμό και την «επαναφορά» των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία, στο μονοπάτι της εξυπηρέτησης του πολίτη. Με χαρά μου αντιλήφθηκα, αυτός είναι και ο στόχος του κ. Ταξίαρχου.
Η ολιγόλεπτη συνάντησή μας έφτασε στο τέλος της με την επικύρωση του «κοινού» στόχου. Βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα, τα συναισθήματά μου για το θεσμό και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν ανάμεικτα, διφορούμενα θα έλεγα. Σε τέτοιες περιπτώσεις που τα συναισθήματά μας είναι διφορούμενα, είναι αναγκαίο να επιδεικνύουμε πίστη για την θετική έκβαση των εξελισσομένων! Και να αφήνουμε τον «Ιανό», ρωμαίο «θεό των πυλών» και προστάτη των αποδημησάντων και επανερχομένων πολιτών στην αρχαία Ρώμη (όπως είμαι και εγώ στο Μεσολόγγι!), που το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το «διττό» του πρόσωπο, να κάνει το καθήκον του! Έτσι και εγώ, πιστή στην αισιοδοξία για τη μεγαλοσύνη και τη μεγαλουργία του ανθρώπινου γένους, εμπιστεύομαι τα «λόγια» και στηρίζομαι στην «δέσμευση» του Ταξίαρχου, κ. Σπυρόπουλου, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμη και αν αυτή αφορά στην βελτίωση των υπηρετούντων στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας, του Μεσολογγίου. Και… όχι μόνο! Ελπίζω και εύχομαι!
Με τιμή και απεριόριστη εκτίμηση για όλους τους αναγνώστες των γραφθέντων μου,
Ναυσικά Α. Καπνίση
Ιστορικός Τέχνης