Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι από τη Δευτέρα του Θωμά στις εισόδους των πεζοδρόμων στο Μεσολόγγι


Εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι ξεκινούν από τη Δευτέρα του Θωμά, στο ιστορικό κέντρο του Μεσολογγίου, ώστε να εξαλειφτούν τα φαινόμενα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των ΙΧ στις εισόδους των πεζοδρόμων και της επικύνδινης κίνησης των δίκυκλων.
Παρά το γεγονός ότι πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου έχουν δημιουργηθεί δεκάδες θέσεις στάθμευσης, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στις εισόδους των πεζοδρόμων στην Ελευθέρων Πολιορκημένων και της οδού Δεληγιώργη με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι αδύνατη η πρόσβαση για πεζούς, αναπηρικά αμαξίδια και παιδικά καρότσια.
Το δυσάρεστο είναι ότι τις περισσότερες φορές η στάθμευση δεν είναι ολιγόλεπτη αλλά πολύωρη…

Φυσικά μας είναι αδύνατο να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί αν απαιτηθεί η πρόσβαση ενός οχήματος έκτακτης ανάγκης στην περιοχή(Πυροσβεστικό, ασθενοφόρο κλπ.)…
Αναφορικά με τους ελέγχους ως έσχατο μέτρο θα είναι η εφαρμογή αυτού της αφαίρεσης πινακίδων.
Για τα δίκυκλα τώρα και ειδικά αυτά με τις «κομμένες» εξατμίσεις που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς θα γίνουν εντατικοί έλεγχοι ώστε να παταχτεί το πρόβλημα.
Η φωτό είναι σημερινή (7-4-2010). Βλέπουμε στην είσοδο της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου με τα ΙΧ να είναι παρκαρισμένα για περισσότερα από 45΄