Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σύσκεψη για το Εφετείο συγκαλεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης


Η ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο σύσκεψης που συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη 14 Απριλίου, στο γραφείο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι βουλευτές και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Αγρινίου και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ύστερα από αυτή την εξέλιξη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έστω και με αρκετή καθυστέρηση θέλω να πιστεύω ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατάλαβε το λάθος της απόφασής του, να προβεί στην ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο Αγρίνιο.
Σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο της πόλης θα έχουμε τη δυνατότητα την προσεχή Τετάρτη να εκθέσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το δίκαιο των επιχειρημάτων μας. Επιχειρήματα, που συνηγορούν και επιβάλουν την ίδρυση του Εφετείου, στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.
Το δίκαιο των επιχειρημάτων που έχουμε, μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για τη θετική ικανοποίηση του αιτήματος μας για επανίδρυση στο Μεσολόγγι, Εφετείου.»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε εφημερίδα του Μεσολογγίου περί αδράνειας της δημοτικής αρχής στο θέμα και της πρότασης για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου σε δήλωσή του σημείωσε:
«Νομίζω ότι οι εξελίξεις για ακόμη μια φορά καθιστούν αναξιόπιστους τους συντάκτες αυτών των απαράδεκτων δημοσιευμάτων, που στην πρεμούρα τους εναντίον της δημοτικής αρχής μετατρέπονται σε πολέμιους των συμφερόντων της πόλης.
Ταυτόχρονα θέλω να καταδικάσω την «μικροπολιτική» στάση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο ζήτημα που προέκυψε. Συγκεκριμένα ο κ. Τέγας καταστρατηγώντας κάθε έννοια σεβασμού στη λειτουργία των θεσμών του δήμου ζήτησε με e-mail που έστειλε στο δήμο, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 8/4, την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ήδη γνώριζε ότι την ίδια ημέρα υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση για τη διοικητική μεταρρύθμιση από την ΤΕΔΚ στο Μεσολόγγι.
Αν πραγματικά ο κ. Τέγας ενδιαφερόταν για το θέμα, αφενός θα ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπει ο κώδικας για την σύγκλιση του ΔΣ και αφετέρου θα ύψωνε τη φωνή του στην εκδήλωση της ΤΕΔΚ. Δυστυχώς τίποτε από τα δυο, δεν έκανε…
Κατά συνέπεια αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η πολιτική ανεπάρκεια του κ. Τέγα.»


Ακολουθεί η επιστολή του Γιάννη Τέγα:

"Προς : Το Δήμαρχο της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου.

Κοιν: Κο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου,
Κο Πρεβεζάνο Γεώργιο,
Κο Μπλάγκα Νικόλαο,
Κο Μπαλαμπάνη Δημήτριο,
Κο Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου,
Κο Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου,
Κο Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.


Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικού τύπο που αφορούν την κατάθεση από την κυβέρνηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προεδρικού διατάγματος που έχει ήδη υπογραφεί από τα συναρμόδια Υπουργεία για την ίδρυση τεσσάρων νέων Εφετείων ήτοι Χαλκίδας, Μυτιλήνης, Ηρακλείου και Αγρινίου, για να ελεγχθεί η νομιμότητα του και κατόπιν να προχωρήσει στην υπογραφή του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επιπλέον στο συγκεκριμένο αυτό Π.Δ δεν περιλαμβάνει ούτε καν την ίδρυση Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι.
Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων

ΖΗΤΩ

Την έκτακτη σύγκληση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, σήμερα 8 Απριλίου 2010, με την συμμέτοχη όλων των φορέων της πόλεως.


Μεσολόγγι, 8-4-2010

Γιάννης Τέγας
Δημοτικός Σύμβουλος"