Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Δεν "πέρασε" η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου στο Αιτωλικό


Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση του θέματος αλλαγής πλάτους των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου (Κ. Λάσκαρη) στο Αιτωλικό, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Σπ. Βασιλείου του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα».
Προηγήθηκε έντονη συζήτηση και επεισοδιακή ψηφοφορία, όπου οι μισοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διαισθανόμενοι την σφοδρή αντίδραση των εμπόρων του νησιού, συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση και το θέμα αναβλήθηκε.



Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζητούσε την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο κέντρο, ώστε να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια, στα 220 εκατοστά από την μία πλευρά και στα 110 από την άλλη. Χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού και χωρίς να υπάρχει έγγραφη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων μαζικών φορέων.
Κι όλα αυτά για να διορθωθεί ένα λάθος του πρώην δημάρχου Ν. Γαλάνη, που όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοταντάκης, με προφορική (!) εντολή του πέρασε τα υπογειωμένα καλώδια της ΔΕΗ όχι στο πεζοδρόμιο αλλά σχεδόν στη μέση του δρόμου!
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Μουρκούσης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν, σε ένα νησί εξαιρετικού φυσικού κάλλους όπως το Αιτωλικό, να γίνονται μόνιμες πολεοδομικές παρεμβάσεις από ανθρώπους που δεν ζουν εκεί, χωρίς να λαμβάνεται υπ’όψιν η γνώμη των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το δημοτικό συμβούλιο Αιτωλικού.