Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Στα "μανταλάκια" και με "βραχιολάκια" οχτώ άτομα 38 έως 79 ετών στη Ναύπακτο διότι έπαιζαν "Κουμ Καν"!!!


«Συνελήφθησαν οκτώ άτομα στην Ναύπακτο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου - Οι δράστες έπαιζαν «Κουκ Καν» σε κατάστημα της περιοχής
Συνελήφθησαν, χθες (10-12-2017) το βράδυ, στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, οκτώ ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 38 έως 79 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα καφετέρια της περιοχής, κατά τον οποίο συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον ιδιοκτήτη και επτά θαμώνες, οι  οποίοι συμμετείχαν στο τυχερό παίγνιο, «Κουμ Καν».



Επισημαίνεται ότι, ο 52χρονος ιδιοκτήτης είχε αναπτύξει στο πατάρι του καταστήματος του, τραπέζι για τη διενέργεια των τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων, χωρίς να κατέχει το διπλότυπο είσπραξης από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο τράπουλες και  το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα οκτώ ευρώ
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου

Είναι το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση που βεβαίωσαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ναυπάκτου σε καφετέρια της περιοχής. Μια ανακοίνωση που μας προκαλεί έκπληξη για τη δημοσιότητα που επιχειρείται να δοθεί για «παράβαση» που μπορεί να θεωρηθεί μόνο «φορολογική».
Κι αυτό διότι ο ηλεκτρονικός τζόγος κυριολεκτικά «ανθεί» σε όλη την επικράτεια, με τη νόμιμη λειτουργία διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών.
Κάνουμε αυτή την επισήμανση διότι η διενέργεια τυχερών παιγνιδιών στο παρελθόν απαγορευόταν για την αποφυγή και μόνο του εθισμού στον τζόγο. Μάλιστα υπήρχε σαφής προσδιορισμός των παιχνιδιών με τραπουλόχαρτα σε τεχνικά, μεικτά και τυχερά. Έτσι με την ετήσια αδειοδότηση επιτρεπόταν  να διεξάγονται στα καφενεία και τις λέσχες μόνο τα τεχνικά και χωρίς ποντάρισμα.
Το «Κουμ Καν» θεωρείται τεχνικό παιχνίδι και επιτρεπόταν, η χωρίς ποντάρισμα διεξαγωγή του!
Προφανώς κατά την «έφοδο» των αστυνομικών μάλλον θα βρέθηκε στο «τραπέζι» το ποσό που κατασχέθηκε και έτσι βεβαιώθηκε η παράβαση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία των διωκτικών αρχών.