Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία. Κλειστή η ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων στην Κλεισούρα λόγω κατολισθήσεων

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, με πιο σοβαρή αυτή στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο φαράγγι της Κλεισούρας που έχει διακόψει την κυκλοφορία στον οδικό άξονα.

Στο δήμο Μεσολογγίου προβλήματα δημιουργήθηκαν στις περιοχές Αιτωλικού, Χρυσοβεργίου, Φραγκουλέικων και Οινιαδών (κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου). Στο δήμο Αγρινίου πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της πόλης και στα χωριά Παραβόλα, Ζευγαράκι, Παναιτώλιο και Καινούργιο.

 

 

Από την έντονη βροχόπτωση σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε οδικό δίκτυο και λοιπές υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες σε όλες τις παραπάνω περιοχές.

Όπως αναφέραμε η παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Φαραγγιού της Κλεισούρας ( Ι.Μ. Αγίας Ελεούσας) έχει καταρρεύσει σε σημεία, ενώ από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, χρειάστηκε παρέμβαση απεγκλωβισμού οδηγών.

Στις πληγείσες περιοχές του Μεσολογγίου βρίσκονται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα προς την γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Μεσολογγίου – Αγρινίου έχει διακοπεί.