Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΘΛΙΒΕΡΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ


Γράφει ο Γιώργος Κασσαβέτης
Πρώην  προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Οι εποχές, οι πολιτικές, οι τοπικοί άρχοντες, έχουν τα σύμβολά τους.
Άλλοι παρέδωσαν μέσα σε μια τριετία πέντε καινούργια σχολεία και άλλοι ασκούνται σε αγωγές, μηνύσεις, εξώδικα προς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και σε κινήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης όποιων αποκαλύπτουν και αντιστέκονται στις επιλογές τους.
Δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του κατασκευαστικά πιο σύγχρονου  2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, εξακολουθούν να διατηρούν την κύρια οδό πρόσβασης σ' αυτό στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν στις 25 Δεκεμβρίου 2017, υπό ηλιοφάνεια.



Μπορεί να φανταστεί ο καθένας τη δυσκολία πρόσβασης προχθές, χθες και σήμερα που βρέχει συνεχώς. Αλλά ας αναλογιστούμε πώς θα είναι η κατάσταση και τις επόμενες ημέρες του νέου έτους, που όταν θα ανοίξει το σχολείο και πιθανόν να βρέξει ξανά. Οι πλημμυρισμένες λακκούβες, η λασπουριά και όλα τα σχετικά θα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και κάθε διερχόμενο πολίτη και να αμαυρώνουν την εικόνα του -κατά τα άλλα- τόσο σύγχρονου σχολείου.
Αυτοί είναι, λοιπόν, οι τωρινοί τοπικοί μας άρχοντες και τα έργα τους, 3,5 χρόνια μετά. Εγκληματικά αδιάφοροι και παντελώς ανίκανοι ακόμη και να κλείσουν ορισμένες επικίνδυνες λακκούβες, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν μέσα μικρά παιδιά.
Ο δρόμος αυτός αποτελεί πραγματικά το σύμβολο της θητείας τους.  Ταυτίζονται μαζί του και αντιπροσωπεύει ουσιαστικά κάθε πλευρά και κάθε πτυχή της παρούσας της δημοτικής αρχής Καραπάνου.
Ξέρω θα πείτε έρχεται εργολαβία κατασκευής του δρόμου. Έρχεται όμως από μακριά!  Ξεκίνησε ως υπόσχεση το 2016, συνεχίστηκε το 2017 και κάποτε, ελπίζω μέσα στο 2018, που θα πάει θα ολοκληρωθεί.
 Προφανώς δεν προλαβαίνετε μιάς και το δημαρχείο έχει μεταφερθεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, με τόσα δικαστικά μέτρα που λαμβάνετε με χρήματα βέβαια των δημοτών.