Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ακατάλληλο το δημοτικό σχολείο Χρυσοβεργίου. Προκάτ αίθουσες ζητά ο Δήμος Μεσολογγίου

Μετά τις διαπιστώσεις του κλιμακίου Μηχανικών του ΤΕΕ και υπηρεσιακών εκπροσώπων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Γ. Καραπαπάς, με έγγραφό του ζητά την μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χρυσοβεργίου, καθώς η χρήση τους κρίθηκε αυστηρώς ακατάλληλη.

Στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Παιδείας, την Αυτοτελή Δ/νση Κτιριακών και Υλικοτεχνικών Υποδομών, τις Κτιριακές Υποδομές, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνεται πως για την ασφάλεια των μαθητών ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αιτείται την χορήγηση έξι προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας για την στέγαση του Δημοτικού Σχολείο, μια για την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου και ενός προκατασκευασμένου κτηρίου κατάλληλα διαμορφωμένου για κοινόχρηστο χώρο.

Η επιστολή προς τους παραπάνω φορείς, συνοδεύεται από την σχετική τεχνική έκθεση που συντάχθηκε αμέσως μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Κοινότητα Χρυσοβεργίου, καθώς επίσης από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.