Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ανέλαβε δράση και ο Στρατός Ξηράς για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ζευγαράκι


Μηχανήματα του στρατού έφθασαν στην Αιτωλοακαρνανία για να συνδράμουν στην έγκαιρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν, σε υποδομές του νομού, τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μετά τη διαρκή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα, όσο και με τον  Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, αποφασίστηκε  να  συνδράμει ο στρατός, με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό για την γρήγορη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.




Τα μηχανήματα του στρατού  έφθασαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Δημήτρη Παπαγεωργίου, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΔΕ Γιάννης Λύτρας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής, ο  προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας  Γιάννης Τέγας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε σχεδιασμός και δόθηκαν στο προσωπικό του στρατού οι πρώτες κατευθύνσεις και προτεραιότητες, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν ότι θα εργαστούν με αυταπάρνηση, ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.