Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Έκανε “σεφτέ” στα τρίποντα η ΑΕΜ

αεμ2Μεγάλη εμφάνιση της Κυρίας την Κυριακή 13-11-2011 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Παίζοντας απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, η Α. Ε. Μεσολογγίου, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, με σκορ 2-1, στο ντεμπούτο του Χρήστου Βασιλείου στον πάγκο των Κανονιέρηδων.

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, όχι πολύ ποιοτικό (εξάλλου είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν), αλλά με εναλλασσόμενες επιθέσεις, πολύ πάθος, αλλά και πολλά λάθη εκατέροθεν, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αξιομνημόνευτες φάσεις. Σ’ αυτό συνετέλεσε και ο πολύ δυνατός αέρας που φυσούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δυσκολεύοντας αφάνταστα τις προσπάθειες των παιχτών.

Η Φιλοθέη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη τον υπέρ της άνεμο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η ΑΕΜ πήρε σκορ νίκης προηγούμενη στο Α΄ ημίχρονο με 2-0. Η Φιλοθέη προσπάθησε, αλλά δεν είχε την τελική προσπάθεια, ενώ το γκολ της μείωσης του σκορ στο τέλος του αγώνα, το έβαλε κι αυτό η ΑΕΜ!!!

Αναλυτικότερα:

 


Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2΄ Η Φιλοθέη κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Χρήστου βγήκε ψηλά και καθάρισε την φάση.
16΄ Ο Δενδρινός τροφοδότησε με μακρινή μπαλιά μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Καρύμπα, αυτός τρίπλαρε τον τερματοφύλακα που επιχείρησε έξοδο και με πλασέ άνοιξε το σκορ, 1-0.
30΄ Ο Παπανικολάου έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο, εκεί πετάχτηκε ο Λιάρος, πιεζόμενος από τον Γιαννούλη, κέρδισε την μονομαχία κι ενώ έβγαινε τετ – α – τετ, ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ.
35΄ Ο Χούσος έκανε την προσπάθεια και την σέντρα από δεξιά, ο Γεωργάκης επιχείρησε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.
42΄ Υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΜ με τον Παπανικολάου να πασάρει στον Καρύμπα, αυτός να βρίσκει με την μία τον Ξευγένη μέσα στην περιοχή και λίγο δεξιά, παράλληλη σέντρα και ο Λιάρος αφύλακτος, έκανε το 2-0.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
50΄ Ο Χούσος μπήκε από δεξιά στην περιοχή της ΑΕΜ, έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, ο Χρήστου έπεσε εγκαίρως και απέκρουσε.
62΄ Ο Καρύμπας έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο Λιάρος πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών, αλλά με τηνβοήθεια του αέρα, έκανε μεγάλο κοντρόλ και ο Καραγκούνης βγήκε και μπλόκαρε.
64΄ Ο Μπαλάφας έκανε ωραία μετωπική επίθεση, αλλά ο Νάκος του κόντραρε την μπάλα, για να έρθει από δεξιά ο Γόγολος, να κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.
Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με άσφαιρες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, πολλές αλλαγές, αλλά και τραυματισμούς, για να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου το παιχνίδι πήρε φωτιά.
85΄ Μακρινή μπαλιά του Νάκου στον κενό χώρο, ο Ξευγένης έφυγε από την σέντρα μόνος, έκανε το πλασέ, αλλά ο Καραγκούνης απέκρουσε με τα πόδια σώζοντας την ομάδα από το τρίτο γκολ.
88΄ Ο Γόγολος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε παράλληλα την μπάλα και ο Δενδρινός στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε με προβολή στα δίχτυα του Χρήστου, κάνοντας το 2-1.
90΄ Ωραία μπαλιά του Μπαλαούρα στην πλάτη των αμυντικών της Φιλοθέης, ο Κολοβάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έκοψε την τελευταία στιγμή με προβολή ο Κακαβάς.
Συμπερασματικά, η ΑΕΜ πήρε πανάξια τους τρεις βαθμούς. Είχε περισσότερη ουσία στο παιχνίδι της, έβγαλε ωραίους συνδιασμούς και θα μπορούσε πιο πολλά γκολ. Η Φιλοθέη έπαιξε σχεδόν αντιαθλητικά, αφήνοντας τραυματίες πολλούς παίχτες της ΑΕΜ, ενώ αν και κυκλοφορούσε αρκετά καλά την μπάλα, δεν μπόρεσε να κάνει καλές τελικές προσπάθειες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Παπανικολάου, Μπαρμπαρούσης(66΄ Τσάμης), Ζαχαράκης, Χαλαζιάς, Δενδρινός, Ξευγένης, Νάκος, Πετσίνης(77΄ Μπαλαούρας), Καρύμπας, Λιάρος(82΄ Κολοβάκης).
Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗΣ: Καραγκούνης, Γιαννούλης(46΄ Γόγολος), Κολιός, Κακαβάς, Παπαρούνης, Δάρδας, Χούσος, Ευταξίας, Γεωργάκης, Μπαλάφας, Γεωργίου(82΄ Μπιρμπίλης).

Βασιλείου: «Η ΑΕΜ έκανε πάντα πρωταθλητισμό»

O νέος τεχνικός της ΑΕΜ, Χρήστος Βασιλείου μετά την πρώτη του νίκη με τους μπλε δήλωσε ότι σαν προπονητής θέλει να κερδίζει πάντα και θα κάνει ότι μπορεί για την άνοδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ξέρω ότι ήρθα σε μια ομάδα με Μέλλον. Μια ομάδα που έχει εμπειρίες σε παραπάνω κατηγορίες. Μια ομάδα που κάθε προπονητής θέλει να προπονεί. Η ΑΕΜ έκανε πάντα πρωταθλητισμό και έχει κοντά της πολλούς φιλάθλους. Η Διοίκηση της ομάδας είναι σοβαρή και είδα πολλά Μέλη της να είναι κοντά στην ομάδα, πράγμα που δεν το βλέπεις συχνά. Ευχαριστώ τη Διοίκηση που με προσέλαβε.

Σαν προπονητής θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίχτες μου την εμπειρία και τις γνώσεις μου Σήμερα οι παίχτες μου ήταν αγχωμένοι και είναι λογικό. Το παιχνίδι δεν ήταν ποιοτικό και λόγω του ισχυρού αέρα. Ευτυχίσαμε να προηγηθούμε με δύο τέρματα κι αυτό ήταν αρκετό. Σαν προπονητής θέλω πάντα να κερδίζω, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Η ομάδα έχει καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να δουλέψουμε ορισμένα πράγματα. Θέλω ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα, ώστε να βοηθήσει τους παίχτες ν’ ανέβουν ψυχολογικά. Ευχαριστώ τα παιδιά για την σημερινή τους προσπάθεια.»


αποτεέσματα 13 11αναδημοσίευση από το aem-news2.blogspot.com