Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του δήμων και των φορέων του Μεσολογγίου για το “χαράτσι” μέσω της ΔΕΗ

χαρατσι δεξηΟ Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, οι φορείς και οι δημότες της πόλης, με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας και την άγρια επιδρομή που επιχειρείται στα εισοδήματα με επιβολή μέσω της ΔΕΗ του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), δηλώνουμε ότι η κατάσταση αυτή που πλήττει καίρια τα λαϊκά εισοδήματα και τις αποταμιεύσεις, πρέπει άμεσα να λάβει τέλος.

Αυτός ο φαύλος κύκλος με ορίζοντα πενταετίας πρέπει να σπάσει. Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην λεηλασία της ζωής μας και να δώσουν ελπίδα και προοπτική σ’ αυτό τον τόπο. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς πολιτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν. Στην παραπάνω κατεύθυνση αποφασίστηκαν να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

1) Ο Δήμος λειτουργεί γραφείο υποδοχής και υποστήριξης στους δημότες, στα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας (παλιά Νομαρχία) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

2) Πάμε στο ΑΤΜ των συμβεβλημένων Τραπεζών για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και πληρώνουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος (όχι το χαράτσι).

3) Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητά μας, ερχόμαστε στο Γραφείο Υποστήριξης του Δήμου στην Πρόνοια.

Με τις παραπάνω ενέργειες εξουσιοδοτούμε την Δημοτική Αρχή ή κάθε άλλο εντεταλμένο πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό μας σε κάθε διοικητική και νομική πράξη που κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να γνωστοποιηθεί στην ΔΕΗ η πληρωμή μόνο των πραγματικών μας οφειλών και όχι του χαρατσιού, που είναι αντισυνταγματική πράξη και επαχθέστατη φορολογική επιβάρυνση και προσβάλει ευθέως την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, συνιστά εκβιαστική πράξη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.

Τέλος επισημαίνουμε ότι για τυχόν διακοπές ρεύματος έχουμε 40 ημέρες περιθώριο για εξόφληση των λογαριασμών από την ημέρα που θα τον λάβουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό μέχρι την επικείμενη διακοπή.

1) Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

2) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου

3) Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

4) Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας

5) Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας

6) Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

7) Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου

8) Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου

9) Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

10) Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

11) Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Μεσολογγίου

12) Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

13) Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλικού

14) Επιτροπή Πολιτών ενάντια στα χαράτσια