Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

MessolonghiNews–Άποψη: Άστοχη αντιπαράθεση των δημάρχων Μεσολογγίου και Αγρινίου

IMG_1301Με δεδομένα τα μικροκομματικά οφέλη που αποκομίζουν όσοι επενδύουν την τοπικιστική πόλωση Μεσολογγίου – Αγρινίου σε ζητήματα που σε άλλες κοινωνίες θα θεωρούταν ανάξια προσέγγισης και με δεδομένο ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο δυστυχώς στο πεδίο αυτής της αντιπαράθεσης φαίνεται ότι μπαίνει ο τομέας της παιδείας.

Το άκουσμα και μόνο ότι το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη δημιουργία ενιαίων διευθύνσεων στο Μεσολόγγι για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν ικανό για να προκληθεί η αντιπαράθεση.

Μια αντιπαράθεση όμως για τους γνωρίζοντες την αποστολή και το ρόλο αυτών των υπηρεσιών είναι εντελώς ανούσια όπως και παντελώς αβάσιμη ειδικά στο επιχείρημα της ταλαιπωρίας.

«Οι εν λόγω υπηρεσίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ακόμη και στην ορεινή Ναυπακτία αρκεί να υπάρχει ευρυζωνική σύνδεση» μας είπε γνώστης των θεμάτων της εκπαίδευσης για να μας εξηγήσει ότι πλέον η όποια αλληλογραφία των σχολείων με τις διευθύνσεις γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται η προσέλευση στα γραφεία των εκπαιδευτικών.

Επίσης είναι γνωστό ότι στα εν λόγω γραφεία κανένα λόγο επίσκεψης δεν έχουν γονείς και μαθητές πλην ελαχιστότατων περιπτώσεων.

Επομένως θεωρούμε ότι η «πολεμική» (διαβάστε εδώ) που αναπτύχθηκε μεταξύ των δημάρχων Μεσολογγίου και Αγρινίου με «πρωτοβουλία» του δεύτερου είναι χωρίς ουσία… και κυρίως άστοχη.