Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χρ. Βερελής: "Έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές..." (VIDEO)




Τις εκτιμήσεις του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ανέπτυξε o πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, Μάκη Μάκκα και Νάνα Θεοδωροπούλου στο «Αχελώος TV».
Ο κ. Βερελής εκτίμησε ότι «Εάν η χώρα δεν στηριχθεί άμεσα σε αναπτυξιακή κατεύθυνση από τους εταίρους, τότε θα πρέπει πολύ γρήγορα να βγάλει τα συμπεράσματα της και να τραβήξει την μοίρα της» και υποστήριξε ότι: « Έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές αμέσως και το πολιτικό σύστημα αμέσως μετά αναγκαστικά θα βρίσκονταν μπροστά από την ανάγκη μιας συνεργασίας η οποία θα ήταν πολύ πιο απενοχοποιημένη, πολύ πιο ειλικρινής και χωρίς... δευτερεύουσες σκέψεις, οποίες θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα και φοβάμαι ότι θα εμποδίσουν στο να μακροημερεύσει αυτή η Κυβέρνηση.»
Επίσης ο κ. Βερελής αναφέρθηκε στα εξής:



Για τη διεξαγωγή εκλογών
«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάμε μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου η μέχρι όποια άλλη ημερομηνία θα ήταν αναγκαία να πάμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, φοβάμαι ότι θα υπάρξουν εμπλοκές και τα δείγματα που έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή είναι λίγο ανησυχητικά.
Θα αρχίσουν γρήγορα διαξιφισμοί και θα υπάρχουν διαμάχες που θα κάνουν την ζωή της Κυβέρνησης δύσκολη.
Ήδη ο κ Παπαδήμος έχει διάφορα προβλήματα, οι Αρχηγοί των κομμάτων θέλουν να έχουν τον διακριτό τους ρόλο, θέλουν να προεδρεύουν στις ομάδες των υπουργών που προέρχονται από το κόμμα τους, όλο αυτό που έχει μια λογική εσωκομματική, ξεχνά το γεγονός ότι τα εσωκομματικά αυτή την στιγμή είναι σε τριτεύουσα μοίρα σε ότι αφορά τις προταιρεότητες του Ελληνικού λαού και της χώρας.»
Για την ασκούμενη οικονομική πολιτική
«Είναι μηδενική δυνατότητα να εισπραχθούν άλλα χρήματα από τους Έλληνες πολίτες, αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εγκαίρως, έπρεπε να είχε μπει μια αναπτυξιακή διάσταση σε όλη αυτή την ιστορία και εκεί έπρεπε πραγματικά να βοηθήσουν οι εταίροι.
Εάν η πρόθεση των εταίρων είναι να βοηθήσουν πραγματικά την χώρα εκεί είναι το σημείο που θα έπρεπε να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια και απολύτως συγκεκριμένη βοήθεια.
Αυτό που χρειάζεται επείγοντος, είναι να υπάρξει μια δυνατότητα συνδιαλλαγής με τις χώρες που λένε ότι 'στηρίζουν' αυτή την στιγμή, και εάν αυτό δεν γίνει δυνατό, τότε η Ελλάδα θα πρέπει πολύ γρήγορα να βγάλει τα συμπεράσματα της και να τραβήξει την μοίρα της.»
Για τις εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ
«Η δική μού άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο και το μέτρο αυτό πρέπει να συγκρίνεται με τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, είναι κατά την άποψη μου πολύ μικρά τα εσωκομματικά προβλήματα του οποιοδήποτε κόμματος, σε σχέση με τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος, αυτό ας αναλογιστούν όλοι και ας πράξουν αντιστοίχως.
Εάν στην προτεραιότητα είναι αυτή η σκέψη νομίζω ότι οι κινήσεις γίνονται πολύ πιο νουνεχείς».