Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Θα καταργηθεί πριν λειτουργήσει το Εφετείο στο Αγρίνιο;

efeteio1
Λέτε η τρόικα να "παγώσει" τα χαμόγελα;
Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων οργανισμών και υπηρεσιών για την περικοπή δαπανών, τίθεται και  θέμα συγχώνευσης εφετείων. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται έγγραφο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που προωθεί την συγχώνευση ή κατάργηση των Εφετείων , στο πλαίσιο σχετικής πρότασης που έχει κατατεθεί από την τρόικα.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η πρόταση προβλέπει την μεταφορά του εφετείου Κέρκυρας στα Ιωάννινα και του Αγρινίου στην Πάτρα. «Δεν υπάρχει βασιμότητα στο σενάριο αυτό» είναι η απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου
Στο μεταξύ, με άλλο έγγραφο  ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με ερωτήματα που απηύθυνε στις Ολομέλειες των Εφετείων όλης της χώρας ζήτησε τη γνώμη τους για τη δυνατότητα συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων. Στην περιοχή ευθύνης  του Αγρινίου, ο δικηγορικός σύλλογος προσπαθεί να διατηρηθούν όλα τα Ειρηνοδικεία και σε αντίθετη περίπτωση να καταργηθεί αυτό της Κατούνας και να διατηρηθούν τα Ειρηνοδικεία σε Θέρμο και Αμφιλοχία. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως αυτό που θα απομείνει θα είναι τελικά της Αμφιλοχίας και φυσικά, του Αγρινίου.
Για την περιοχή του Μεσολογγίου, που έχει αυτήν την στιγμή επτά Ειρηνοδικεία, αναμένεται να απομείνουν αυτά του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου και μάλλον του Αστακού Το συμβούλιο των  εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που επρόκειτο να συνεδριάσει για το θέμα την περασμένη Πέμπτη, τελικά ανεβλήθη.
Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr