Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Π. Τσιχριτζής: “Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει επιμελητήριο”

tsixritzisapol2_thumbΤα αποτελέσματα μιας δημιουργικής θητείας παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Από τον απολογισμό, μόνον «Αγρινιοκεντρισμός» δεν προκύπτει, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για την κάθοδο δεύτερου συνδυασμού. Τον απολογισμό της θητείας της απερχόμενης διοίκησης, έκανε ο πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Τσιχριτζής, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο συνεδριακού κέντρο του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσιχριτζής, αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της διοίκησης που ουσιαστικά κρατά τα ηνία του κορυφαίου φορέα του νομού, εδώ και μια δεκαετία. «Αναδείξαμε τον ρόλο του Επιμελητηρίου, τόσο ως συμβούλου της Πολιτείας, όσο και ως συμβούλου του επιχειρηματία του νομού. Υλοποιήσαμε σημαντικούς στόχους και συνδράμαμε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», είπε ξεκινώντας τον απολογισμό ο κ. Τσιχριτζής, για να αναφέρει καταρχήν ότι ήταν αυτή η διοίκηση που πρώτη σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησε παραρτήματα εκτός της έδρας του Επιμελητηρίου, ξεκινώντας από την Ναύπακτο, όπου αγοράστηκε και εξοπλίστηκε χώρος για την στήριξη των επιχειρηματιών της Ναυπακτίας.

Παράλληλα δημιουργηθήκαν παραρτήματα στο Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και την Βόνιτσα, ενώ στην έδρα του Επιμελητηρίου, δημιουργήθηκε το υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο καθώς και το εκθετήριο τοπικών προϊόντων, που δεν υπάρχει σε άλλα Επιμελητήρια.

Ο Πάνος Τσιχριτζής στάθηκε ιδιαίτερα στην διοργάνωση του 8ου forum των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Αγρίνιο το 2008, παρουσία 300 συνέδρων, όπου από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Υπουργείου των Εξωτερικών ειπώθηκε πως «με αυτήν την πρωτοβουλία, η Αιτωλ/νία μπήκε στον διεθνή επιχειρηματικό χάρτη».

«Μεγάλος στόχος για την νέα Διοίκηση θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΟΚ στον δρόμο Αγρινίου – Αβώρανης, που μετά από χρόνια πιέσεων, παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο. Εκεί,  σε έναν χώρο 16 στρεμμάτων και μια καλυμμένη επιφάνεια 9.300 τετραγωνικών, μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες εκθέσεις και άλλες πρωτοβουλίες, όπως μουσείο εικονικής πραγματικότητας κλπ», σημείωσε ακόμη  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσιχριτζής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου προς την κοινωνία, με την συμμετοχή του από την αρχή στον αγώνα κατά της εκτροπής του Αχελώου, στο Κέντρο πρόληψης κατά  των ναρκωτικών, ενώ συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Επισήμανε ακόμη πως ήταν το Επιμελητήριο που πίεσε ώστε το ΤΕΙ Ναυπάκτου να λειτουργήσει ως παράρτημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου και όχι της Πάτρας. Ακόμη αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Ε.Ε.Δ.Ε. και τα μεταπτυχιακά της προγράμματα , την δημιουργία του PORTAL του Επιμελητηρίου κλπ

«Είμαστε μέσα στα πέντε καλύτερα Επιμελητήρια της χώρας. Αυτό δεν το αμφισβητεί πλέον κανείς» είπε χαρακτηριστικά κ . Τσιχριτζής, για να αναφερθεί στην συνέχεια και στις εκατοντάδες εντάξεις επιχειρηματιών σε προγράμματα, μέσω της Διαχειριστικής, όπου το Επιμελητήριο συμμετέχει ή της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του αναπτυξιακού νόμου.

Ακόμη το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, είναι το ένα από τα έξι στην Ελλάδα που προετοιμάστηκε άμεσα για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το οποίο και χαρακτήρισε «ιστορική κατάκτηση» του επιχειρηματικού κόσμου, όπως και την «Υπηρεσία μιας στάσης»

Απάντηση στις επικρίσεις για μεροληπτική στάση σε βάρος του Μεσολογγίου

Για τον “αγρινιοτοκεντρισμό” στην άσκηση των καθηκόντων της, που καταγγέλθηκε  κατά της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου, από τον συνδυασμό του Μεσολογγίτη επιχειρηματία Σωτήρη Μούρκα, που ως γνωστόν κατέρχεται στις εκλογές του Δεκεμβρίου, επικεφαλής ψηφοδελτίου, με υποψηφίους κυρίως από την περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας αλλά και από τον υπόλοιπο νομό, ο κ. Τσιχριτζής σημείωσε πως η κριτική που δέχεται προέρχεται από άτομα που ασχολούνται επιφανειακά με το Επιμελητήριο, ενώ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή καθαρά «τοπικιστικού χαρακτήρα», παραθέτοντας παράλληλα τρανταχτά παραδείγματα όπου ο φορέας μόνον «Αγρινιοκεντρικά» δεν λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ανέφερε συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία και την επιμονή του Επιμελητηρίου για την δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στην Ναύπακτο, την δημιουργία παραρτήματος του ΟΑΕΕ σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι. «Είμαστε οι πρώτοι που εδώ και μήνες είπαμε πως οι ΔΟΥ πρέπει να είναι τρείς στο νομό, διεκδικήσαμε την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, συμμετέχουμε στην Αιτωλική Αναπτυξιακή» συμπλήρωσε ακόμη ο Πάνος Τσιχριτζής για να διαπιστώσει παντελή έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά του συνδυασμού Μούρκα.
Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η κρίση σαφώς επηρεάζει και το Επιμελητήριο και γι αυτό υπήρξε εισήγηση στην Εκλογική Επιτροπή, οι εκλογές να διεξαχθούν στην έδρα και όχι  στα παραρτήματα. «Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Γι αυτό άλλωστε αναστείλαμε και την έκδοση του περιοδικού. Το αναστείλαμε  τώρα , ενώ  κάλλιστα θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε το περιοδικό και να προβάλλουμε την Διοίκηση ενόψει εκλογών. Δεν το κάναμε όμως, γιατί κοιτάμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του Επιμελητηρίου και των συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος που παρέδωσε παράλληλα ογκώδη φάκελο με τα πεπραγμένα της απερχόμενης Διοίκησης, απαντώντας έτσι σε κάποιους «που τώρα θυμήθηκαν πως υπάρχει Επιμελητήριο» όπως είπε.

Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr