Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου


Συμπολίτισσες-Συμπολίτες ,
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, για υπερασπίσουμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα τη δήθεν διαθεσιμότητα αλλά επί της ουσίας στοχεύουν στη βίαιη «έξοδο», απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύουν τη δωρεά παιδεία, υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.
Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου οδηγεί όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο. Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, ληξιαρχεία κ.λπ.).
Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος!!!!



Ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να προστατεύσουμε κάθε συνάδερφο που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Όπλο μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα.
Τα μέτρα του μνημονίου δεν αφορούν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι` αυτό ο τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας όλων μας.
Απαίτησή μας είναι να σταματήσουν εδώ και τώρα:
οι απολύσεις συναδέρφων,
οι περικοπές,
οι ιδιωτικοποιήσεις.
Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές, γονείς.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Μεσολόγγι 16/11/2012