Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Στο πλευρό των υπό απόλυση δημοτικών υπαλλήλων και ο Γ. Βαρεμένος

Επικοινωνία με τους δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, Π. Μοσχολιό, Π. Κατσούλη και Γ. Μπουλέ, είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχετικά με το πρόβλημα της απομάκρυνσης από την υπηρεσία δημοτικών υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατ’ απαίτηση της τρόικας και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου 3, που με οριακή πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή την περασμένη εβδομάδα. 
Πρόκειται για 23 υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου και 10 του Δήμου Μεσολογγίου, ενώ στον Δήμο Ναυπακτίας οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης κατηγορίας (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου) είναι λιγότεροι από 10 και δεν πλήττονται, μέχρις στιγμής, από το συγκεκριμένο μέτρο. Απόφαση των δημάρχων Αγρινίου και Μεσολογγίου, όπως διαβεβαίωσαν τον βουλευτή, είναι να μην συμπράξουν στην απόλυση των εργαζομένων τους. 


Ο Γ. Βαρεμένος δήλωσε την απόλυτη αντίθεσή του στην πολιτική της «περικοπής ανθρώπων», την αλληλεγγύη του προς τους υπαλλήλους που απολύονται και την υποστήριξή του στην απόφαση των δημάρχων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αντιδράσουν στην πολιτική αυτή. «Πρόκειται», είπε, «για απόφαση που αντιβαίνει στο Σύνταγμα, στον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και σε βασικές αρχές του Δικαίου, απόφαση βάναυση, άδικη και αναξιοκρατική, που επιδεινώνει τον ζόφο της ανεργίας». 
«Ιδιαίτερα για την Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο βουλευτής, «η απόφαση αυτή πλήττει ευθέως την αυτοτέλειά της και αποδυναμώνει περαιτέρω την υπόσταση και τη λειτουργία της, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτή, μόνη της, καλύπτει το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους, με ασφυκτικά περιορισμένους πόρους και με ολοένα και λιγότερο προσωπικό. Η Αυτοδιοίκηση», κατέληξε, «έχει χρέος να απορρίψει την απάνθρωπη αυτή πολιτική και, μαζί με την κοινωνία, να αγωνισθεί για την ανατροπή της».