Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των απολύσεων οι εργαζόμενοι στο δήμο Μεσολογγίου


Την κατανόηση των κατοίκων του Μεσολογγίου ζητούν οι εργαζόμενοι στο δήμο, καθώς από χθες απέχουν των καθηκόντων τους διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις του Μνημονίου 3, που ως γνωστό θα οδηγήσει στην απόλυση τουλάχιστον 10 μόνιμους εργαζόμενους.
Έτσι από χθες δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προβεί και σε κατάληψη δημοτικών καταστημάτων.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Συνδημότες, Συνδημότισσες
Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αντιδρώντας στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην διαθεσιμότητα – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – που ήδη ξεκίνησαν, αποφάσισαν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Πέμπτης 15-11-2012 την έναρξη κινητοποιήσεων με κατάληψη την Παρασκευή 16/11 στους χώρους εργασίας, αποχή το Σαββατοκύριακο και κατάληψη την Δευτέρα 19/11 και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο όλων των φορέων του Δήμου μας.Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που θα προκαλέσουμε στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά το μόνο όπλο που διαθέτουμε είναι οι κινητοποιήσεις. Σας ενημερώνουμε πως το μέτρο της διαθεσιμότητας στον Δήμο μας, περιλαμβάνει δέκα (10) συναδέλφους που απολύονται.
Δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε τις απολύσεις εργαζομένων και να διαφυλάξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»