Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι Ολλανδοί της Μαρίνας Μεσολογγίου ετοιμάζονται για GREXIT;


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά για την τοπική οικονομία μια είδηση που δημοσιεύτηκε στις αρχές του περασμένου μήνα σε ιστοσελίδες οικονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα αναδημοσιεύτηκε είδηση σε ολλανδική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις ολλανδικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τη χώρα, λόγω της γενικότερης κατάστασης. (Πατήστε εδώ και εδώ).
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι συζητήσεις έγιναν στην Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα παρουσία Ολλανδών κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής εστιάζεται στο γεγονός ότι σε αυτή στην σύσκεψη εκτός των άλλων συμμετείχαν και Ολλανδοί μεσίτες ενοικίασης τουριστικών σκαφών, με αποτέλεσμα συνειρμικά η σκέψη να οδηγείται στο ενδεχόμενο της συμμετοχής στην εν λόγω συνάντηση των Ολλανδών επενδυτών στη «Μαρίνα Μεσολογγίου».
Αν πραγματικά οι Ολλανδοί μέτοχοι στη «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» συμμετείχαν στην σύσκεψη τότε πραγματικά υπάρχει ζήτημα μιας και η επένδυση είναι σε εξέλιξη και ενδεχόμενη αποχώρησή τους θα σημάνει επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της.



Παράλληλα με δεδομένο ότι ανάμεσα στους μεγαλομετόχους της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» έχει επέλθει ρήξη με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η εταιρεία να είναι ακέφαλη, ο «μικρομέτοχος» της εταιρείας που είναι το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, αναδεικνύεται σε κύριο ρυθμιστή για την πορεία της επένδυσης.
Και αναδεικνύεται σε κύριο ρυθμιστή διότι θα πρέπει κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας που θα γίνει τις επόμενες μέρες με αντικείμενο την εκλογή διοίκησης να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου «μεγαλομετόχου».
Κατά συνέπεια γίνεται σαφές ότι πριν την ψηφοφορία θα πρέπει οι δυο μεγαλομέτοχοι να πείσουν ότι πραγματικά θέλουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που υπάρχει για την Μαρίνα, αλλιώς…
Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης  Παπαδόπουλος θα σταθμίσει όλους τους παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική του στάση, «κλείνοντας» τ’ αυτιά του, στις «σειρήνες» που μια ζωή στο Μεσολόγγι «βλέπουν» σκάνδαλα, μέχρι να πετύχουν τις επιδιώξεις τους….
Μια στάση που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη υπέρ του ενός ή του άλλου «μεγαλομετόχου» και η οποία στάση να είναι απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής.
Καθώς δε νομίζουμε ότι τον χαρακτηρίζει η παρακάτω αναφορά του δημοσιεύματος: «Επίτηδες κρατήσαμε τη συνάντηση πίσω από κλειστές πόρτες, γιατί θέλουμε να αφήσουμε τα σκυλιά να κοιμούνται. Όλοι ήταν διατεθειμένοι να ανταλλάξουν πληροφορίες, όμως, αυστηρά εμπιστευτικά», δήλωσε διπλωματική πηγή».
Κι αυτό διότι, την περίοδο που γινόταν αυτές οι συζητήσεις στην Ολλανδική πρεσβεία, ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής είχε στηρίξει με την ψήφο του χωρίς να έχει υπάρξει σχετική απόφαση από την Λιμενική Επιτροπή τους Ολλανδούς μεγαλομετόχους της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» (διαβάστε εδώ).