Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος για την "απώλεια" του εκδότη της εφημερίδας ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ


Ο τ. δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», Χρήστου Κωνσταντίνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω και δημόσια, τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια του αείμνηστου εκδότη της εφημερίδας ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, Χρήστου Κωνσταντίνου.
Η απώλεια του Χρήστου Κωνσταντίνου αφήνει πίσω της, ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική δημοσιογραφία, την οποία και υπηρέτησε με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, για σαράντα και πλέον χρόνια.
Χωρίς υπερβολή, αυτό που διέκρινε όλη τη δημοσιογραφική πορεία και διαδρομή του εκλιπόντος, ήταν το πάθος και η αγωνία του για την πρόοδο του τόπου μας, του Μεσολογγίου. Πάθος και αγωνία, τόσο για τα μικρά, όσο και για τα μεγάλα θέματα, της πόλης και της περιοχής.
Κάτι που το αποδείκνυε, είτε με τις προτάσεις, είτε με την κριτική και τους ανάλογους προβληματισμούς, που διατυπωνόταν στις στήλες της εφημερίδας.



Θα ήμουν αμνήμων να μην αναφερθώ στην στήριξη που προσέφερε η εφημερίδα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» στον αγώνα και τις προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής για την Επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι, καθώς και για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, όταν τότε, πολλοί ήταν αυτοί, που «σφύριζαν» αδιάφορα… 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Αιωνία του η μνήμη