Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

28 & 29/9 το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2018 στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων



Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας την πολυετή προσπάθειά της για μετάδοση επίκαιρης γνώσης και ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2018, στο διάστημα 28-29 Σεπτεμβρίου (Παπαστράτειο Μέγαρο).
Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 2ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, απευθύνεται όχι μόνο στους Καρδιολόγους αλλά ευρύτερα στους Ιατρούς που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ). Το διήμερο επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας.
Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος έχει ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης,  με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.


Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρες 15.00-19.00), η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες υγείας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με ένα δωρεάν Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, το οποίο θα είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
Επίσης, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Νόσους, που αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στη χώρα μας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο, Καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.
Η τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 19.15μ.μ.
"Οι εργασίες του συνεδρίου και ιδιαίτερα οι δράσεις που αφορούν τους πολίτες είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι στη σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου." τονίζεται σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.