Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Τα λούσα της αριστεράς

Ο συντοπίτης μας Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου που συχνά έχει επικριθεί από τους συντρόφους του εξαιτίας του πιο κεντρώου και αστικού προφίλ του, όχι μόνο ταξίδεψε μόνος του οδικώς, με το ιδιωτικό του όχημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διανυκτέρευσε σε απλό ξενοδοχείο της πόλης και όχι σε πολυτελή σουίτα του Μακεδονία Παλάς!

Σχεδόν καθημερινά υπάρχει και κάποιο δημοσίευμα που μιλά για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στη ΔΕΘ και στα έξοδα που, υποχρεωτικώς, δημοσιοποιούνται μέσω Διαύγειας. Με λίγα λόγια, το κόστος διαμονής στην 83η ΔΕΘ των μελών της κυβέρνησης. Των υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Όσων δηλαδή σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται μετακίνηση και διαμονή πρώτης τάξεως! Όμως από δημοσιεύσεις όπως αυτή της κυριακάτικης εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” που παρουσίασε αναλυτικά τα έξοδα της πολιτικής ηγεσίας ένας αιτωλοακαρνάνας βγάζει δύο συμπεράσματα:
1ον ότι σύσσωμη η ηγεσία της μεταμνημονιακής Παιδείας απέφυγε τις… τσιγκουνιές, προκειμένου να παρευρεθεί στην Έκθεση. Ακριβώς 3.700 ευρώ χρειάστηκαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κων.  Γαβρόγλου και η υφυπουργός του για το διήμερο και ακριβώς 1.720 ευρώ (430€/διανυκτέρευση X 2 διανυκτ. X 2 άτομα) κατέβαλε το ελληνικό δημόσιο για τη διαμονή του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη και της Γενικής Γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσιας Κυπριανίδου. Κοντά 5.500 ευρώ δηλαδή ενώ, την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του ίδιου υπουργείου, ο αιτωλοακαρνάνας Παυσανίας Παπαγεωργίου, σύμφωνα με το άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας  χρέωνε τον κορβανά με μόλις 196 ευρώ! 




2ον ότι οι deluxe σουίτες με θέα τον Θερμαϊκό, οι πρώτες θέσεις στα αεροπλάνα και οι πολυάριθμες συνοδείες μέχρι και 10 ατόμων συμβούλων, αστυνομικών κλπ. προτιμώνται από όσους φέρουν βαριά τα γαλόνια της αριστεροσύνης αφού ο συντοπίτης μας Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, που συχνά έχει επικριθεί από τους συντρόφους του εξαιτίας του πιο κεντρώου και αστικού προφίλ του, όχι μόνο ταξίδεψε μόνος του οδικώς, με το ιδιωτικό του όχημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διανυκτέρευσε σε απλό ξενοδοχείο της πόλης και όχι σε πολυτελή σουίτα του Μακεδονία Παλάς!

Και να λέγαμε ότι δεν είναι μαθημένος; Το αντίθετο λένε όσοι τον ξέρουν τον εγγονό του Στρατηγού. Απλά, κάποιοι φαίνεται πως ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά τα πορτοφόλια και, δη, τα δημόσια και δεν περιμένουν οφίτσια για να γευτούν λούσα στην πλάτη μας...