Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Το "ευχαριστώ" του δημάρχου Μεσολογγίου σε όσους συνέβαλαν στη τετραήμερη φιλοξενία των 71 προσφύγων


Αναχώρησαν προχθές Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου από το Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου, οι τελευταίοι 25 πρόσφυγες -κυρίως μέλη οικογενειών-, που παρέμειναν στο χώρο από την Πέμπτη 30 Αυγούστου.  Να σημειωθεί επίσης ότι μετά και το δημοσίευμα μας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) την ίδια ημέρα έγινε μετακίνηση των προσφύγων σε κλιματιζόμενες αίθουσες του Δ.Α.Κ., ενώ πολλοί πολίτες του Μεσολογγίου τους προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του σημειώνει: «Η φιλοξενία των μεταναστών που είχε προσωρινό χαρακτήρα,  ολοκληρώθηκε επιτυχώς. 



Ο Δήμος προσέφερε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ το έργο αυτό συνέδραμαν με τη συνεργασία και υποστήριξή τους η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας, το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, εθελοντές συμπολίτες μας και το προσωπικό  του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Θα ήθελα να εκφράσω προς όλους τις θερμές ευχαριστίες μου».