Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν "κλείνει" το στρατόπεδο "Σπύρου Μουστακλή" στο Μεσολόγγι. Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για τη συνάντηση Καμμένου - Καραπάνου



Θα συνεχίζει να «κυματίζει» πολεμική σημαία στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι, , καθώς μετά την αναδιάρθρωση της δομής του Στρατού Ξηράς στο σκέλος της κατάταξης νεοσυλλέκτων το 2/39Σ.Ε. δεν θα έχει ρόλο ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αλλά θα ενταχθεί στο οργανόγραμμα με διαφορετικό ρόλο και αποστολή, επίσης στο Μεσολόγγι, θα συσταθεί και θα λειτουργήσει Πολεμικό Μουσείο τύπου Β.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση του εκδόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με τον Υπουργό  Πάνο Καμμένο, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η οποία ανέφερε τα εξής:



Ενώ σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει ο Δήμος εδώ και αρκετούς μήνες με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, συνεχίζεται ενώ κάθε συζήτηση βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία. Την προσεχή Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΥΠΕΘΑ θα επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιώντας αρχικά συνάντηση στο Δημαρχείο και ακολούθως αυτοψία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις . Κύριο μέλημά μας ως Δήμος, είναι η διασφάλιση της ιστορικής, κοινωνικής και στρατιωτικής  συνέχειας του 2/39 Σ.Ε., έτσι όπως αξίζει και επιβάλλεται από την Ιστορία, είτε της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου είτε του ίδιου του Συντάγματος».