Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

"Πόλος έλξης" η "1η Γιορτή Ελιάς" στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού (VIDEO)


Το περασμένο Σάββατο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, ομάδα ελαιοπαραγωγών της περιοχής διοργάνωσε την «1η Γιορτή Ελιάς». Μια ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση του κατεξοχήν προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, αυτού της ελιάς.







Ο κ. Κ. Ζούκας της γνωστής εταιρείας εμπορίας και τυποποίησης ελιάς "ΑΜΑΛΘΕΙΑ" που έχει έδρα το Κεφαλόβρυσο 

Η γιορτή που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου αποτέλεσε «πόλο έλξης» για εκατοντάδες κόσμου, που απόλαυσε εκλεκτούς «ελαιομεζέδες» στο γλέντι που ακολούθησε, των ομιλιών από έμπειρα στελέχη αυτού του δυναμικού κλάδου.


Από τους «πρωτεργάτες» για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Λύρος, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε:
«Η απόλυτη επιτυχία της 1ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΛΙΑΣ στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού την 6η Οκτωβρίου, με την αυθόρμητη πολυπληθής προσέλευση , το ολόθερμο αγκάλιασμά της τόσο από τους συντελεστές όσο και τους επισκέπτες σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα θεματική που αναπτύχθηκε δεν αφήνουν αλλά περιθώρια σκέψης παρά μόνο προβληματισμούς για το πως θα ανταποκριθούμε του χρόνου στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργήσαμε.
Η ελιά είναι ένα προϊόν που δικαιολογεί υψηλές προσδοκίες , γιατί είναι σημαντικότατης αξίας προϊόν του τόπου μας και όχι μόνο , πηγή ζωής και εισοδήματος .
Και το παράδειγμα της ανάδειξης της ελιάς μέσα από ένα θεσμό εορτασμού της , θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα και αγαθά του τόπου μας , τα οποία πρέπει να τιμήσουμε , να τα προβάλουμε και να τα αναδείξουμε.
Γιατί όταν οι εορτασμοί έχουν περιεχόμενο αναπτυξιακό , προωθούν την εξωστρέφεια και στηρίζουν στοχευμένα τα αγαθά του τόπου , θα φέρουν εκτός από την πρόσκαιρη ευχαρίστηση και μακροπρόθεσμα οφέλη. Κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες .
Κάναμε μόνο την αρχή.» 


Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους εθελοντικά εργάστηκαν για την εκδήλωση: «Ευχαριστούμε για την μεγάλη προσέλευση όλους και όλες που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Ευχαριστούμε τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τα χορευτικά και την ομάδα διάσωσης.

Ευχαριστούμε τα νέα παιδιά, τις γυναίκες και όσους εργάσθηκαν εθελοντικά με χαρά και μεράκι για να έχουμε αυτό το πανέμορφο αποτέλεσμα