Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Νεκτάριος Φαρμάκης: Η πολιτική που ασκήθηκε στη Δυτική Ελλάδα έφερε πίσω τον τόπο (VIDEO)

«Η στήριξη και η εμπιστοσύνη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό μου για την υποψηφιότητα ως  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με γεμίζει τιμή αλλά και ευθύνη. Τιμή και ευθύνη για να διεκδικήσω για τον τόπο μου τα καλύτερα. Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια τα τελευταία οκτώ χρόνια, από τον Καλλικράτη και μετά, ζω σε αυτή την κοινωνία  και επιθυμώ μέσα από αυτή τη διαδικασία να δώσω μια καλύτερη προοπτική για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», δηλώνει ο 38χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά» στην Αιτωλοακαρνανία, Νεκτάριος Φαρμάκης, που κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.




Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην εκπομπή του Γ. Αυτιά μίλησε για τις  αναξιοποίητες δυνατότητες των νομών  Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και για πολλά προβλήματα που υπάρχουν, για τα οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών η σημερινή περιφερειακή αρχή 
Μιλώντας χθες το πρωί  στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα» ο Νεκτάριος Φαρμάκης, περήφανος για τον τόπο του, όπως αναφέρει, καταφέρθηκε εναντίον της πολιτικής που έχει ασκηθεί όλα αυτά τα χρόνια στη Δυτική Ελλάδα και στην Περιφέρεια και που «έχει πάει πίσω τον τόπο», υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι και η μάχη που πρέπει τώρα να δοθεί. «Μάχη δύο κόσμων. Του παλιού και του νέου. Της Ελλάδας που φεύγει και της Ελλάδας που έρχεται. Και αυτή η Ελλάδα που έρχεται είναι για τη γενιά μας και για τη γενιά μας το κάνω». Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις  αναξιοποίητες δυνατότητες  των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και για πολλά προβλήματα που υπάρχουν, για τα οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών η σημερινή περιφερειακή αρχή.



Την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο πρόεδρος της ΝΔ του ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Ο 38χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο  θα συγκρουστεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πιθανότατα θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βιογραφικό
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980 στο Αγρίνιο, όπου και τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο από την ίδια Νομική Σχολή.
Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, ενώ από το έτος 2013 είναι και διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και έχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία.



Στις εκλογές του Μαΐου 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας». Στην Αιτωλοακαρνανία, ο συνδυασμός του Ανδρέα Κατσανιώτη αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 52,5%.
Επί σειρά ετών με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο προβάλλει την ανάγκη της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ιεράρχηση των στρατηγικών της Περιφέρειας με βάση την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφερειακής ενότητας και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν υπεραξία σε κάθε τι παραγόμενο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, την τεχνογνωσία της και τους φυσικούς της πόρους