Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Το νέο μυθιστόρημα «Εγώ ο Σίμος ο Σιμεών» του Γ. Ξανθούλη παρουσιάζεται στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018  στις 8 το βράδυ   θα πραγματοποιηθεί  στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου  «Διέξοδος»  βιβλιοπαρουσίαση  του τελευταίου μυθιστορήματος του Γιάννη Ξανθούλη «Εγώ ο Σίμος ο Σιμεών»  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα».
Με το μυθιστόρημα αυτό ο  Γιάννης Ξανθούλης μάς μεταφέρει πίσω στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60, σε μια καθημερινότητα από καιρό ξεχασμένη, τότε που κυριαρχούσε η πίστη και η ελπίδα σε ένα καλύτερο μέλλον.
Ο αναγνώστης, ειδικά εκείνος που έλκει την καταγωγή του από την επαρχία, θα θυμηθεί πολλές εκφάνσεις  της ζωής του και θα πραγματοποιήσει  ένα ταξίδι μνήμης αλλά και αυτογνωσίας.
Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η υπέροχη και καυστική γλώσσα του συγγραφέα με το απίθανο χιούμορ στις περιγραφές των γεγονότων που αφορούν τις αδερφές και στους διαλόγους ανάμεσά τους, που είναι συγκλονιστικά αστείοι, προσθέτοντας το κωμικό στοιχείο στην ιστορία.



Ο Γιάννης Ξανθούλης, με το αμίμητο ύφος και την πνευματώδη γλώσσα, παρακολουθεί την καθημερινότητα της παράξενης οικογένειας δίνοντας έμφαση στις κωμικοτραγικές καταστάσεις –εκείνες που καθόρισαν κατά κάποιον τρόπο το ελληνικό στίγμα της εποχής εκείνης, αλλά και τις αυταπάτες που ακολούθησαν και μας ταλανίζουν μέχρι και σήμερα.
Για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο»,  δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.