Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μαθητές από το Lawrence των ΗΠΑ θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Μεσολόγγι


Τις λεπτομέρειες της επίσκεψης ομάδας μαθητών από την αδελφοποιημένη πόλη Lawrence του Κάνσας των Η.Π.Α. στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου τον Ιούλιο 2019, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και τα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης Ken  και Nancy Albrecht,  κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τον κ. Γεράσιμο Μπαλωμένο.
Το ταξίδι και η φιλοξενία μαθητών αντιστοίχου βαθμίδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο τόπων, οι οποίες διατηρούνται με έντονο ενδιαφέρον επί σειρά ετών.   
Κάθε δυο χρόνια, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας συμμετέχουν με παράσταση στο Φεστιβάλ Αρχαίου θεάτρου Οινιαδών, στο πλαίσιο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όπου συμμετείχε επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, συζητήθηκαν ακόμη οι προϋποθέσεις και δυνατότητες συχνότερης ανταλλαγής επισκέψεων μαθητών μεταξύ των δυο πόλεων. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου να επισκεφθούν το Lawrence, στο ίδιο πολιτιστικό πλαίσιο.