Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: " Από τη Μεταπολίτευση όλοι οι δήμαρχοι Μεσολογγίου έβαλαν ένα λιθαράκι για την πρόοδο του τόπου" - Οξύτατη κριτική στην ανακοίνωση Παυσανία Παπαγεωργίου


Ως «μανιφέστο» χαρακτηρίζει, σε γραπτή του δήλωση, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος την ανακοίνωση για τη δημιουργία δημοτικού σχήματος στο Μεσολόγγι, από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του τονίζει:
«Αγαπητέ νεαρέ,
το ύφος της δήλωσής σας και μόνο δείχνει το πολιτικό ύφος σας. Παρήλθαν πλέον οι εποχές των «μανιφέστων», που γυρίζουν σε εποχές του ’40 και ’50.
Οι Δήμαρχοι της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από την Μεταπολίτευση και μετά έβαλαν ένα λιθαράκι ο καθένας για να φύγει το Μεσολόγγι, μπροστά. Αυτοί που διοίκησαν και εμπειρία είχαν αλλά και ικανότητες. Περγαμηνές όπως έχεις ΕΣΥ εμείς δεν είχαμε.
Μηλιώνης, Αντωνίου, Ρεπάσος Παλκογιάννης,, Πρεβεζάνος, Αναγνωστόπουλος,  Κατσούλης και νυν κ. Καραπάνος δεν είμαστε παιδιά του κομματικού σωλήνα.
Είμαστε άτομα με επαγγέλματα καταξιωμένα στην κοινωνία. Κανένας από εμάς δεν συνέχισε στην κεντρική σκηνή. Είχαμε επαγγέλματα. Είναι δυνατόν να μιλάς για αμόλυντους ΕΣΥ;
Η θέση σου είναι θύρα πολιτικής συναλλαγής και όχι προσόντων.
Μιλάς ΕΣΥ για προσωπικές υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις;



Ένα νεαρό υποψήφιο που θέλει να δοκιμαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να τον διέπει ήθος, πολιτική σωφροσύνη και πάνω απ’ όλα ταπεινοφροσύνη. Δεν έχετε κανένα από τα τρία. Είστε πολύ λίγος πολιτικά γι’ αυτόν τον τόπο.»
Τέλος τη δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος την υπογράφει ως: Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - Διευθυντής ΠΕΔΥ – ΚΥ Αιτωλικού - Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ