Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό


Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Βάσω Κατράκη – Πνοή στην πέτρα», οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 6/2/2019 στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος, φιλόλογο, κυρία Σοφία Λαναρά, την κυρία Φιλιώ Τσαρκάτογλου (συμμετέχουσα στο πρόγραμμα), την κυρία Ευφροσύνη Μυλωνά, την κυρία Βασιλική Τερζοπούλου και τον κ. Γεώργιο Τσάτσο.




Τους μαθητές ενημέρωσε αρχικά – με αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση – για την τέχνη της χαρακτικής, ο κ. Γεώργιος Τσάτσος, καθηγητής εικαστικών του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο του Μουσείου κυρία Μαρία Ζευγίτη, η οποία με γλαφυρό και αναλυτικό λόγο, γνώρισε στα παιδιά το έργο της μεγάλης χαράκτριας.
Στο εργαστήριο – που λειτουργεί στο ισόγειο του Μουσείου – ο γνωστός χαράκτης κ. Μιχάλης Κότσαρης, μύησε τα παιδιά στην τέχνη της χαρακτικής, δείχνοντάς τους πώς γεννιέται ένα χαρακτικό έργο.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το έργο της μεγάλης χαράκτριας και να κατανοήσουν τις αρχές της χαρακτικής τέχνης.
Το επόμενο βήμα – που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του προγράμματος – είναι η διάλεξη του χαράκτη, κ. Απόστολου Κούστα που θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο της σπουδαίας Βάσως Κατράκη.