Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση με "υπονοούμενα" για τη διοικητική λειτουργία του δήμου Μεσολογγίου από τον Κώστα Λύρο


Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροοπή», Κώστας Λύρος πρόεβη σε μια δήλωση σχετικά με τη διοικητική λειτουργία του δήμου χωρίς όμως να προσδιορίζει τη διοικητική πράξη που αποτέλεσε την αφορμή  της δήλωσης.
Συγκεκριμένα ο κ. Λύρος στη δήλωση του αναφέρει:
«Τα όρια δράσης και ευθύνης κάθε υπαλλήλου απασχολούμενου  σε δημόσιο φορέα  είτε κεντρικής είτε  τοπικής εξουσίας είναι ορισμένα και διακρίνονται σαφώς από αυτά των αιρετών.
Κάθε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών και δικαιοδοσιών, που έχουν οι αιρετοί προς τους υπαλλήλους   είναι  καταδικαστέα  ως καταχρηστική.
Σε τέτοιου είδους  τακτικές  υποκρύπτεται η απαράδεκτη  αποφυγή ευθυνών  των αιρετών για τις  δικές τους  ειλημμένες  αποφάσεις ειδικά  τώρα που οδεύουμε προς εκλογές.


Καταδεικνύουν δε αμετροέπεια και  κατάχρηση εξουσίας υποκρύπτουσα   ιδιοτελή κίνητρα με ζημία εν τέλει στον πολίτη και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.


Μόνο με σεβασμό έναντι των υπαλλήλων, σωστή και έντιμη συνεργασία , κατανόηση  και σοβαρότητα στην τήρηση των διακεκριμένων ορίων εξουσίας,  ασκείται η χρηστή διοίκηση , παράγεται έργο  και εξυπηρετείται ο πολίτης