Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη ο γνωστός περιβαλλοντολόγος Σταύρος Η. Λαϊνάς


Ο  Βιολόγος-Ιχθυολόγος & Περιβαλλοντολόγος-Μελετητής, Σταύρος Η. Λαϊνάς θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Όλα από την Αρχή» του υποψήφιου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.
Ο  Σταύρος Η. Λαϊνάς γεννήθηκε στο Αγρίνιο , το 1963.
Τελείωσε το Λύκειο και πέρασε δεύτερος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου , στο τμήμα Ιχθυολογίας.
Το έτος 1981 έγινε ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ παίρνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό 57% σε όλη την Ελλάδα.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου εισήχθη πρώτος  στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Για τέσσερα (4) συνεχόμενα χρόνια συμμετείχε ενεργά στη γενική συνέλευση των φοιτητικών εκλογών , ως εκλεγμένος πρόεδρος της  εφορευτικής επιτροπής, εκπροσωπώντας την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, η οποία είχε βγει 1η δύναμη .
Παράλληλα το 1989 εκλέγεται να εκπροσωπήσει την Νέα Δημοκρατία από το νομό Αιτωλοακαρνανίας στη Τριτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση ΚΥΔΕΠ και στις Πανελλαδικές εκλογές για το εποπτικό συμβούλιο, κατακτά τη θέση του 1ου αναπληρωματικού συμβούλου , αποσπώντας ψήφους από ολόκληρη την Ελλάδα.



Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Υγιειονομικού , φέροντας το βαθμό του εφέδρου λοχαγού. Ορκίστηκε πτυχιούχος βιολόγος με κατεύθυνση το περιβάλλον και την οικολογία και έκτοτε ασκεί επιτυχώς το επάγγελμα του βιολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Καινοτομεί και διατηρεί στο κέντρο του Αγρινίου το πρώτο γραφείο περιβαλλοντικών και αλιευτικών μελετών  για το νομό Αιτωλοακαρνανίας ,με έμφαση στις άδειες κτηνοτροφικών μονάδων.
Κατά το χρονικό διάστημα 2004-2007 αναλαμβάνει την εταιρεία ΙΧΘΥΚΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης ως Διευθυντής - Διευθύνων Σύμβουλος και επιτυγχάνει τη μείωση των δαπανών της κατά 60%.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων , του Πανελληνίου Συλλόγου Ιχθυολόγων , του ΓΕΩΤΕΕ και κατέχει πτυχίο μελετητικό , κατηγορίας 26-27 (περιβαλλοντικές και αλιευτικές μελέτες) του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αναμφίβολα πρόκειται  για  έναν  καταξιωμένο  επαγγελματικά ,επιστήμονα με  πληθώρα  περιβαλλοντικών  μελετών  και  αδειοδοτήσεων  κτηνοτροφικών  εγκαταστάσεων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που  ξεχωρίζει  για  το  ήθος του  και  το δυναμισμό του ενώ είναι  ιδιαίτερα  δημοφιλής   στον  κοινωνικό  χώρο.