Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

“ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Από την Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας «του Ποταμιού» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές:
Oι εκλογές σε αυτοδιοικητικό επίπεδο τουλάχιστον, δεν είναι μακριά. Γι αυτό σήμερα, Θέλουμε να παρουσιάσουμε σύντομα  στους πολίτες τις κυριότερες θέσεις του κινήματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» για αυτές τις εκλογές, θέσεις που υπάρχουν από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών. Αυτές γνωρίζουν όσο κανένας άλλος τα προβλήματα, τις λύσεις, αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν στο χώρο τους. Άρα, οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ή οι κυβερνήσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιος είναι ικανός και ποιος όχι να χειριστεί τις τοπικές υποθέσεις. Αντιτασσόμαστε λοιπόν στην προσπάθεια κομματικών μηχανισμών να κυριαρχήσουν σε Δήμους και Περιφέρειες.



Γνωρίσαμε μέχρι σήμερα «τοπικούς άρχοντες» όλων των αποχρώσεων. Πολλοί από αυτούς, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαν άλλη σχέση με το Ποτάμι. Οι περισσότεροι μάλιστα ανήκουν σε «αντίπαλα κόμματα». Κι όμως, συνεργασθήκαμε μαζί τους και βοηθήσαμε, όπου μπορούσαμε, στην ανάδειξη και τελικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Οι εθελοντές, τα μέλη και τα στελέχη του Ποταμιού θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους αυτούς που έχουν να επιδείξουν θετικό έργο. Θα στηρίξουμε αυτούς που θεωρούμε καλύτερους, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Θα στηρίξουμε συνδυασμούς που μπορεί να είναι ανεξάρτητοι ή να προέρχονται από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αρκεί να είναι συνδυασμοί που βάζουν μπροστά το συμφέρον του πολίτη και μετά το κομματικό συμφέρον. Θα υποστηρίξουμε υποψηφιότητες που υπακούουν σε ένα μόνον κανόνα: Χρήσιμοι άνθρωποι - Αποτελεσματικές και έξυπνες διοικήσεις.
Θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος: «Όλα τα κόμματα αυτό λένε ότι θα κάνουν». Είναι ψέμα! Τα άλλα κόμματα στηρίζουν μόνο τους κομματικούς τους υποψηφίους.

Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά μας. Εμείς θέλουμε τοπικές ηγεσίες Πράσινες – Έξυπνες – Διαφανείς – Αποτελεσματικές και κυρίως διοικήσεις που κοιτάζουν το κοινό καλό και το συμφέρον των πολιτών.
Γιατί πραγματικά πρέπει η Ελλάδα να πάει ψηλά.
Και θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς.
Την Αυτοδιοίκηση αλλιώς.
Τη ζωή μας αλλιώς.
Σ΄ αυτά λοιπόν τα πλαίσια, είναι πιθανόν, φίλοι, μέλη και στελέχη μας να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με στόχο πάντα να φανούν χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες.”

,