Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Μετά τις γιορτές Χελιού και Ψαριού σε Μεσολόγγι και Αιτωλικού, γιορτή Εσπεριδοειδών στις Οινιάδες από το δήμο Μεσολογγίου!


"Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον  πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει την πρώτη  Γιορτή αφιερωμένη σε μια από τις βασικές καλλιέργειες της πεδιάδας των Οινιαδών, που είναι τα εσπεριδοειδή και ειδικότερα Πορτοκάλι και Μανταρίνι. Η διοργάνωση, θα καλύπτει όλα τα στάδια παρουσίασης από την παραγωγή έως τη μεταποίηση, ενώ συμμετέχουν παραγωγοί από κάθε σημείο της ενότητας Οινιαδών (Νεοχώρι, Κατοχή, Λεσίνι, Μάστρο, Γουριά, Πεντάλοφο).
 Η 1η «Εσπερίδα» 2019 θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Συγγρού και  την κεντρική πλατεία στην Κατοχή Οινιαδών την Κυριακή 3 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας ενημέρωση, γευσιγνωσία και παράδοση. Το πλήρες πρόγραμμα και οι δράσεις της 1ης «Εσπερίδας» 2019 θα ανακοινωθούν άμεσα." αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου σχετικά με την πρωτοβουλία διοργάνωσης εκδήλωσης στις Οινιάδες για τα εσπεριδοειδή. 

Σ.σ. Θεωρούμε ότι ο τίτλος της γιορτής είναι λανθασμένος καθώς "εσπερίδα" σημαίνει εκδήλωση που γίνεται τις βραδυνές ώρες. Επομένως θα πρέπει να αλλάξει για ευνόητους λόγους....